در مقاله پیش رو میخواهیم به سوال گچ بینی یا اسپلینت چه کاربردی دارد ، بپردازیم، گچ بینی یا اسپلینت در حقیقت یک آتل پلاستیکی می باشد که پس از جراحی بینی بر روی بینی قرار داده شده و به استخوان و غضروف بینی کمک می کند که تا زمان ترمیم، از جای شان تکان نخورده و به طور کلی از بینی محافظت می کند.

 

گچ بینی یا اسپلینت چه کاربردی دارد

 

انواع اسپلینت بینی

بهتر است بدانید دو نوع اسپلینت بینی وجود دارد.

  • اسپلینت داخلی

این نوع اسپلینت پس از جراحی انحراف بینی یا سپتوپلاستی کاربرد دارد.

  • اسپلینت خارجی

باید بگوییم که جراح بینی برای اینکه شکل بینی پس از جراحی زیبایی بینی حفظ شود و به بینی آسیبی وارد نشود از این نوع اسپلینت بینی استفاده می کند. اسپلینت خارجی جزء پر کاربردترین نوع آن محسوب می شود.

گچ بینی یا اسپلینت چه کاربردی دارد و اهمیت استفاده از آن چیست؟

همانطور که گفته شد اسپلینت های خارجی پس از اتمام جراحی زیبایی بر روی بینی قرار می گیرد عملکردهای متفاوتی دارد که عبارتند از:

  • حفظ شکل جدید بینی

جراح بینی برای این که بینی جراحی شده به درستی فرم بگیرد اسپلینت را بر روی بینی قرار می دهد، اسپلینت بینی شکسته شده و غضروف دستکاری شده در طی عمل جراحی دماغ را در محل خود ثابت نگه می دارد.

استفاده درست از اسپلینت و گچ بینی باعث می شود که بیمار نتیجه ایده آلی را از عمل زیبایی بینی به دست آورد.

  • محافظت از بینی در برابر آسیب‌دیدگی

گچ یا اسپلینت بینی ، بینی را در مقابل آسیب دیدگی و عفونت محافظت می کند. همچنین بیماران باید به خاطر داشته باشند که در دوران استفاده از آتل بینی فقط می توانند در فعالیت های سبک شرکت کنند و انجام هر گونه فعالیت که منجر به آسیب رسیدن به بینی پس از جراحی رینوپلاستی شود ممنوع می باشد.

 

گچ بینی یا اسپلینت چه کاربردی دارد

 

  • کاهش ورم بینی

ورم یکی از رایج ترین عوارض پس از جراحی بینی می باشد که با زدن چسب بینی و قرار گرفتن گچ بر روی بینی میزان تورم آن کاهش می یابد.

اسپلینت باعث می شود که پوست به درستی غضروف را بپوشاند و نتیجه ایده آلی حاصل شود.

چنانچه پوست پس از عمل رینوپلاستی دچار تورم شود، فضایی بین پوست و غضروف قرار می گیرد که امکان دارد باعث ایجاد بافت همبند در آن فضا شود اما با استفاده از چسب بینی و اسپلینت احتمال بروز این عارضه بسیار کاهش می یابد.

  • نگه داشتن تیغه بینی ( سپتوم )

اسپلینت داخلی از نوعی سلیکون نرم ساخته شده که برای نگه داشتن تیغه بینی پس از جراحی مورد استفاده قرار می گیرد.

  • کاهش خونریزی پس از جراحی

اسپلینت داخلی غشاء و پوست را فشار می دهد تا خونریزی و هماتوم کاهش یابد.

 

گچ بینی یا اسپلینت چه کاربردی دارد

 

اگر آتل بینی شل شود چه کاری باید انجام داد ؟

همانطور که گفته شد ممکن است با کاهش تورم بینی ، آتل موجود بر روی بینی شل شود که در این صورت توصیه می شود با جراح زیبایی بینی خود تماس بگیرید و او را در جریان قرار دهید. معمولا زمان شل شدن گچ بینی با زمان برداشتن آن ها یکسان می باشد، لطفا در صورتی که متوجه علائمی شدید که نگران کننده بود با بهترین جراح بینی تماس بگیرید.

اسپلینت های بینی از چه موادی ساخته می شوند ؟

اسپلینت های بینی معمولا از مواد مختلفی مانند سیلیکون ، آلومینیوم و غیره ساخته می شود و انتخاب آن توسط بهترین جراح بینی به نیاز شما بستگی دارد.

چه موقع آتل بینی برداشته می شود ؟

محل و میزان گستردگی عمل جراحی زیبایی بینی مشخص کننده مدت زمان نیاز استفاده از اسپلینت بینی می باشد، معمولا اسپلینت بینی پس از گذشت دو هفته از عمل جراحی زیبایی بینی برداشته می شود. اما اسپلینت های داخلی ممکن است پس از سه الی پنج روز از عمل جراحی زیبایی بینی برداشته شود.

 

گچ بینی یا اسپلینت چه کاربردی دارد

 

پیش از برداشتن اسپلینت از روی بینی چه باید کرد ؟

در ابتدای مقاله اشاره نمودیم که گچ بینی یا اسپلینت چه کاربردی دارد ؟ ، حال در این جا باید خاطر نشان شد که خیس شدن و مرطوب شدن اسپلینت بینی ، موجب شل شدن آن شده و در نتیجه عملکرد اصلی آن را که حفظ فرم جدید بینی و محافظت از آن در برابر اصابت ضربات احتمالی است ؛ مختل می کند.

از این رو تا زمانی که جراح بینی معالج توصیه نموده ، باید اسپلینت بر روی بینی بماند و از خیس یا مرطوب شدن آن خودداری گردد، و اما روزی که جهت برداشتن اسپلینت از روی بینی ، تعیین شده است ؛ شما باید چند ساعت قبل از آن ، حتما استحمام نمایید تا گچ بینی خیس شده و شل شود ؛ البته توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید به گچ بینی دست بزنید.

هدف از استحمام قبل از برداشتن اسپلینت بینی ؛ این است که جراح بینی بتواند به سهولت و بدون ایجاد درد ، آن را از روی بینی شما جدا نماید.

آیا برداشتن اسپلینت بینی ایجاد صدمه می کند ؟

به طور کلی برداشتن گچ بینی ، بخیه و نیز چسب بینی ؛ عموما ناراحتی خاصی به دنبال نداشته و آسیبی به بینی وارد نمی آورند. البته گاها برخی افراد ممکن است به دنبال کشیده شدن پوست طی برداشتن گچ یا چسب بینی ، مختصری احساس ناراحتی نمایند که نگران کننده نمی باشد.

لازم به ذکر است از آن جا که آتل یا به عبارتی همان گچ بینی ، منجر به ایجاد انسداد و گرفتگی جزئی در بینی می شود ؛ قاعدتا با برداشتن آن احساس خوشایندی را تجربه خواهید کرد.

توجه داشته باشید که غالبا جراح معالج ، به منظور کاهش احتمال پوسته شدن و نیز سوزش پوست بینی ؛ پس از برداشتن آتل بینی یا برداشتن گچ بینی ، برای بیماران خود اسپری سالین تجویز می نماید.

 

گچ بینی یا اسپلینت چه کاربردی دارد

 

بعد از برداشتن اسپلینت بینی چه اتفاقی می افتد ؟

پس از برداشتن گچ بینی ، روند طبیعی بهبودی ادامه خواهد داشت و وجود تورم در بینی امری بدیهی است.

اگرچه استفاده از کمپرس یخ ، طی ساعات ابتدایی پس از عمل رینوپلاستی و همچنین اجتناب از مصرف نمک و نوشیدن آب آناناس طی دوران نقاهت جراحی بینی ؛ در رفع تورم ناشی از این عمل جراحی می تواند کمک کننده باشد ، اما باید توجه داشته که رفع کامل ورم بینی نیازمند گذشت زمان ( حداقل یکسال ) می باشد تا به طور کلی فروکش نماید.

ناگفته نماند که تورم بینی طی 6 الی 8 هفته پس از عمل زیبایی بینی ، به میزان مختصری مرتفع شده و فرم جدید بینی تا حدودی در این زمان مشهود خواهد بود ؛ اما برای دیدن نتیجه نهایی عمل جراحی بینی باید تا زمانی که ورم بینی به کلی برطرف گردد ؛ یعنی تقریبا تا یکسال صبر کنید.

امیدواریم مقاله فوق که برای تان مفید واقع شده باشد و پاسخ سوالات تان را با خواندن مقاله گچ بینی اسپلینت چه کاربردی دارد ، گرفته باشید.