اگر قصد جراحی زیبایی بینی را دارید، حتما این سوال برای تان ایجاد می شود که چطور برای جراحی بینی آماده شویم ؟ پس از انتخاب جراح بینی مجرب و ماهر باید جهت مشاوره پیش از جراحی بینی ، به مطب ایشان مراجعه نموده و در زمینه جراحی و بررسی اینکه آیا شما کاندید مناسبی برای انجام عمل زیبایی بینی هستید یا خیر به گفتگو بپردازید.

چطور برای جراحی بینی آماده شویم

مسایلی که در جلسه مشاوره بررسی می شوند به طور کلی عبارتند از :

  • سابقه ی پزشکی بیمار

اولین پرسشی که جراح بینی مطرح می نماید ، هدف و انگیزه بیمار از جراحی بینی می باشد. سوال بعدی ، در ارتباط با سابقه پزشکی بیمار در زمینه انسداد بینی ، جراحی هایی که انجام داده و هر گونه داروی خاصی که مصرف می کند می باشد.

  • معاینه جسمانی بیمار

پزشک متخصص به منظور بررسی سلامت جسمانی بیمار به معاینه جسمانی او می پردازد و بدین منظور آزمایشاتی از قبیل آزمایش خون ، معاینه پوست داخلی و خارجی بینی تجویز می نماید.

بررسی پوست بینی به این خاطر است که ضخمات پوست بینی و استحکام غضروف آن  بر روی نتیجه نهایی جراحی بینی اثر گذار است. هدف از انجام آزمایشات جسمانی نیز جهت تعیین تاثیر جراحی بینی بر روی تنفس بیمار می باشد که از ضرورت بالایی برخوردار است.

دیگر اقدامات قبل از جراحی

  • عکس برداری در مرکز فتوگرافی

به منظور تعیین نمودن تغییراتی که باید در حین عمل بینی اعمال شود و مقایسه نتیجه پس از عمل با شکل ظاهری بینی قبل از جراحی بینی ، پزشک متخصص انجام عکس فتوگرافی قبل از عمل و همچنین بعد از عمل را تجویز می نماید.

  • بحث درباره ی انتظارات بیمار از جراحی

بیمار می بایست در جلسه مشاوره پیش از عمل بینی ، درباره اهداف و انگیزه های خود جراح بینی را مطلع نماید. همچنین جراح نیز باید در رابطه با تغییراتی که می تواند بر روی بینی بیمار ایجاد نماید و تغییراتی که امکان ایجاد آن ها وجود ندارد و نهایتا نتایج جراحی بینی با بیمار صحبت خواهد کرد.

گاهی اوقات ممکن است جراح بینی درباره برجسته کردن چانه نیز با شما صحبت کند ، زیرا برخی افراد به دلیل داشتن چانه کوچک ، بینی شان بزرگ تر به نظر می رسد ، البته عمل جراحی چانه ضرورتی ندارد اما قاعدتا در ایجاد تعادل بیشتر در چهره فرد بسیار اثرگذار خواهد بود.

چطور برای جراحی بینی آماده شویم ؟

پس از تعیین وقت عمل ، می بایست بدانیم چطور برای جراحی بینی آماده شویم ؟

اقدامات قبل از عمل بینی عبارتند از :

  • خودداری از مصرف آسپرین و داروهای حاوی آسپرین به مدت 2 هفته قبل از جراحی بینی
  • پرهیز از استعمال سیگار ، به دلیل اینکه مصرف سیگار فرآیند بهبودی را کند کرده و احتمال ابتلا به عفونت را بالا می برد.
  • مصرف خوراکی های حاوی ویتامین C ، مواد معدنی و آهن به مدت 2 هفته قبل از عمل بینی
  • انجام آزمایشات تجویز شده توسط جراح بینی
  • پرهیز از مصرف مواد غذایی و مایعات حداقل به مدت 8 ساعت پیش از عمل
  • عدم استفاده از مواد آرایشی و همراه داشتن زیورآلات نظیر دستبند و ساعت و غیره در روز جراحی
  • داشتن یک همراه در روز عمل ضروری می باشد.

تغذیه قبل از رینوپلاستی

رینوپلاستی تنها به معنی ورود به اتاق جراحی و انجام عمل بر روی بینی نمی باشد. برای داشتن یک جراحی موفق، باید اقداماتی را چند هفته قبل از جراحی و بعد از انجام مشاوره با پزشک انجام دهید تا از روبرو شدن با مشکلات در روزهای بعد از جراحی، جلوگیری به عمل آورید. البته، بعد از جراحی نیز باید به برخی نکات از جمله تغذیه و فعالیت، برای کمک به خلق نتیجه ای مطلوب از جراحی، توجه کنید.

غذاهایی که بهتر است قبل از عمل جراحی بینی میل کنیم:

در برخی موارد، داشتن یک رژیم غذایی ویژه از چند روز حتی چند هفته قبل جراحی، الزامی می باشد. البته، هر عمل جراحی، تغذیه مخصوص به خود را داشته و مواد مغذی که از سوی پزشک شما توصیه می شود، باید به بدن رسانده شود. البته، به طور کلی، توصیه می شود که از خوردن و نوشیدن، چند ساعت قبل از عمل جراحی، پرهیز کنید.

خوردن غذاهای سالم غنی از ویتامین ها و مواد معدنی نیز، یکی دیگر از توصیه های پزشک می باشد.

در صورت رعایت این موارد، تاثیرات جانبی به حداقل رسیده و فرایند ریکاوری، سریع تر سپری خواهد شد.  نتایج مطالعات نشان می دهد که داشتن یک رژیم غذایی کم چرب، از چند هفته قبل از جراحی، شدت عوارض جانبی بعد از عمل بینی را می کاهد، چون بافت چربی، می تواند تاثیر زیادی بر روی وقوع التهاب در بدن داشته باشد.

قبل از رینوپلاستی چه باید بخوریم؟

بهتر است رژیم غذایی خود را سه الی چهار هفته قبل از جراحی، به منظور سازگار نمودن بدن تان با یک رژیم غذایی سالم، کنترل کنید. مواد مغذی که برای بدن شما مفید می باشند عبارتند از:

1 . پروتئین ها: پروتئین ماده مغذی اساسی برای خلق گلبول های قرمز و کلاژن می باشد. ساخت کلاژن برای پوست، ماهیچه ، تاندون و استخوان، الزامی می باشد. همه این بخش ها، قسمت هایی هستند که در طول دوره ریکاوری بعد از عمل، به بهبود نیاز دارند.

جذب پروتئین در قدرتمند نگه داشتن سیستم ایمنی، الزامی می باشد.

2 . میوه ها و سبزیجات: خوردن میوه و سبزی های غنی از ویتامین A ، ویتامین C ، سلنیوم، و منگنز، حائز اهمیت است. این مواد مغذی با رادیکال های آزاد مبارزه می کند. رادیکال های آزاد، بعنوان یک واکنش طبیعی در زمان استرس، در بدن شما پدیدار می شوند و باعث آسیب دیدن بافت و کند شدن فرایند ریکاوری می گردند.

ویتامین A در کلم و اسفناج، و ویتامین C در مرکبات و فلفل سبز یافت می شود. قارچ، کلم و اسفناج، حاوی مقدار کافی سلنیوم می باشد. آناناس و موز نیز منابع فوق العاده برای منگنز محسوب می شوند.

3 . آب : نوشیدن حداقل دو لیتر آب در روز، توصیه می شود.

قبل از جراحی ، چقدر آناناس بخوریم؟

یک پیشنهاد جالب و شگفت انگیز از سوی پزشکان به بیماران، خوردن آناناس در روزهای منتهی به جراحی بینی می باشد. آناناس، حاوی بروملائین، یک آنزیم قوی با ویژگی های مفید می باشد. بروملائین، به تسکین حالت تهوع کمک کرده و حتی در مبارزه با گرفتگی بینی نیز مفید است. مصرف این میوه، می تواند در دستیابی به نتایج مطلوب، کمک کند.

آیا نوشیدن قهوه بلامانع است؟

به طور کلی، مشروبات الکلی و نوشیدن های حاوی کافئین مثل چای، قهوه و نوشیدنی های انرژی زا و کربنات دار، شکلات، شکلات داغ، همگی رقیق کننده خون می باشند. بنابراین، این محصولات، می توانند خطر خونریزی و تورم بعد از رینوپلاستی را افزایش دهند. کافئین، می تواند فشار خون را افزایش دهد. همچنین، این محصولات، در زیر پوست بینی، باعث ایجاد هماتوم یا لخته خون می شود.

از خوردن چه غذاهایی قبل از رینوپلاستی اجتناب کنیم؟

قبل از جراحی، شما باید از خوردن غذاهایی که باعث افزایش فشار خون و ضعیف شدن سیستم ایمنی می شود، خودداری کنید. مهم ترین این غذاها شامل، زنجبیل، چای سبز، بادمجان، سیر، گوجه فرنگی، و سیب زمینی می باشد. علت اجتناب از مصرف این مواد غذایی، تاثیر آنها در ایجاد ناهنجاری های مربوط به لخته شدن خون می باشد.

الکل، کافئین، و شیرین کننده های باید به طور کامل مورد اجتناب قرار گیرد. اجتناب از مصرف ویتامین هایی ا قبیل E، B، K و روغن ماهی نیز توصیه می شود.

حتی اگر آلرژی غذایی خاصی نداشته باشید، شما باید از مصرف برخی غذاها قبل از رینوپلاستی، خودداری کنید. برخی غذاهای ایجاد کننده حساسیت، عبارتند از:

  • آجیل و میوه های خشک
  • تخم مرغ
  • بادام زمینی
  • شیر
  • سویا