پروبیوتیک ها آیا در درمان آلرژی نقش دارند ؟ پروبیوتیک‌ها نوعی باکتری زنده‌ هستند که در صورت مصرف آن ها به میزان کافی سلامت بدن بهبود می یابد. با توجه به فرضیه موجود در ارتباط با آلرژی می توان گفت که با ارتقاء سطح بهداشت در خانواده و جامعه ، میزان بروز آلرژی در افراد جامعه بیشتر می شود، در این مقاله دکتر باستانی نژاد توضیحات جامعی داده اند که توصیه می کنم تا انتها آن را مطالعه کنید.

پروبیوتیک ها آیا در درمان آلرژی نقش دارند

تاثیر پروبیوتیک ها در درمان آلرژی

از نظر تئوریک ، بدن انسان با مصرف ترکیباتی از قبیل ترکیبات لبنی مانند ماست و شیرهای پروبیوتیک ، باکتری های مفید را جذب می نماید و آن ها را در روده ها مستقر می کند.

علائم آلرژی شدیدا تحت تاثیر باکتری های مفید موجود در روده ها می باشد ، لذا وجود باکتری های خوب و مفید در روده ها میزان بروز علایم آلرژی را تحت الشعاع قرار می دهد.

با توجه به موارد فوق می توان اذعان داشت که با مصرف آنتی بیوتیک ها می توان از علایم آلرژی به میزان قابل توجهی کاست.

پروبیوتیک ها آیا در درمان آلرژی نقش دارند ، مطالعات تحقیقاتی در این رابطه :

بله ، بر اساس مجله وزین International forum of allergy & Rhinology ( 2018 ) ، که مبتنی بر یک مطالعه فوق العاده قوی جهت بررسی این فرضیه صورت گرفته است ، نتیجه این چنین بوده که مصرف پروبیوتیک ها دارای تاثیر مناسبی بر روی علایم بینی و چشمی بیماران آلرژیک می باشد.

بنابراین در رابطه با این سوال که پروبیوتیک ها آیا در درمان آلرژی نقش دارند ، می توان گفت که مصرف پروبیوتیک ها منجر به ارتقاء سطح کیفی زندگی بیماران مبتلا به علائم بینی و چشمی می شود.

باید خاطر نشان نمود که سودمندی حاصل از مصرف این مواد ، ارتباطی به سن بیماران ندارد ، اما در بیماران مبتلا به آلرژی فصلی و آلرژی دائمی مصرف پروبیوتیک ها بسیار توصیه می شود.

پروبیوتیک ها چگونه عمل می کنند؟

باور کلی این است که انواع مختلف باکتری ها دارای روش های منحصر به فرد خود برای کمک به ما هستند.

برخی سویه های باکتری ها، با تنظیم کردن سلول های T ، در بدن انسان، می توانند به تولید واکنش ایمنی به عوامل آلرژی زا، کمک کنند.

سویه های دیگر، تعادل آنتی بادی ها را تغییر می دهند و به شکلی خاص برای افرادی که علائم آلرژی در آنها با پخش شدن گرده ها در فصل تابستان، آغاز می شود، مفید می باشند.

آیا پروبیوتیک ها واقعاً اثر می کنند؟

تحقیقات نشان داده است که پروبیوتیک ها می توانند دارای تاثیر مثبت و قابل ملاحظه ای بر روی سیستم آلرژی باشند. بر اساس این تحقیقات، افرادی که از آلرژی رنج می برند نه تنها می توانند با کمک پروبیوتیک ها از کیفیت بالاتر زندگی برخوردار باشند، بلکه همین تحقیقات، نشان داده اند که پروبیوتیک ها، می توانند تعداد دفعات آلرژی تجربه شده در طول سال توسط یک فرد را کاهش داده و در نتیجه، از سطح وابستگی و نیاز به درمان های سنتی نیز می کاهند.

منابع پروبیوتیک

امروزه، نوشیدنی ها و غذاهای پروبیوتیک در سطحی وسیع، موجود می باشند. البته، برخی غذاها نیز حاوی این باکتری های خوب هستند.

دیگر منابع خوب پروبیوتیک ها، شامل ماست، غذاهای حاوی کلم تخمیر شده مثل کیمچی و پنیر های نرم می باشند.

آیا امکان دارد به پروبیوتیک ها آلرژی داشته باشیم؟

اگر نوشیدنی ها و مکمل های پروبیوتیک مصرف می کنید، بهتر است به دنبال نمونه های حاوی باکتری هایی باشید که با عنوان باکتری های موثر برای درمان آلرژی، به اثبات رسیده اند. با توجه به اینکه پایه میکروفلورها اغلب در چند ماه اول حیات، رشد پیدا می کند، سبک زندگی شما می تواند تغییرات بزرگی را در آنچه در روده شما در حال زیست می باشند، تحت تاثیر قرار دهد.

دنبال کردن یک سبک زندگی سالم و خوردن یک رژیم غذایی متوازن، بهترین روش برای کمک به رفع بسیاری مشکلات مربوط به سیستم گوارش می باشد.

آیا پروبیوتیک ها بی خطر هستند؟

پروبیوتیک ها برای آلرژی، بعنوان روش های سریع درمان معرفی شده اند، چون در مقایسه با داروهای آلرژی سنتی، بی خطر تر هستند. نوشیدنی ها و مکمل های پروبیوتیک، حاوی باکتری و مخمر های طبیعی هستند که برخی از آنها از قبل در سیستم گوارش وجود داشته اند. این بدان معناست که استفاده از پروبیوتیک ها، بی خطر بوده و گزینه خوبی برای مدیریت کردن و درمان آلرژی می باشد.

در بسیاری از موارد، پروبیوتیک ها اصلاً عوارض جانبی به همراه ندارند و باور بر این است که با داروها، بر هم کنش انجام می دهند. برخی افراد، در اثر مصرف پروبیوتیک ها دچار سطح ملایمی از گاز روده می شوند.