برخی از متقاضیان جراحی بینی مقصودشان از انجام این جراحی ، رفع کجی بینی یا در مواردی رفع پیچ خوردگی بینی می باشد. کجی بینی عمدتا در بخش غضروفی بینی ( دو سوم ناحیه تحتانی بینی ) یا بخش استخوانی بینی ( یک سوم فوقانی بینی ) مشهود است و این اختلال در محور عمودی بینی به شکل S خود را نشان می دهد.

لازم به ذکر است که در حالت طبیعی می بایست نوک بینی در مرکز تقارن صورت واقع گردد ، اما در صورت کج بودن بینی ممکن است نوک بینی در این بخش قرار نگیرد.

با ما همراه باشید تا در مقاله رفع کجی بینی پاسخ تمامی سوالات خود را دریافت کنید.

تاثیر کجی بینی بر زیبایی چهره

از منظر زیبایی شناسی ؛ داشتن تقارن و هماهنگی مابین کلیه عناصر صورت منجر به افزایش زیبایی چهره می شود.

از آن جا که بینی به عنوان برجسته ترین عضو صورت به شمار می رود ؛ می توان گفت در میان تمامی اجزای صورت ، تقارن قسمت چپ و راست بینی ، بیش از دیگر عناصر چهره مورد توجه می باشد ؛ چرا که تقارن بیشتر آن ، زیبایی بیشتر چهره را به دنبال دارد.

به طور کلی صاف بودن بینی از نمای روبرو از مهم ترین خصوصیات بینی محسوب می شود ؛ لذا چنانچه حتی مختصری به سمت چپ یا راست متمایل بوده و کج باشد قطعا در تعامل با دیگران و نگاه اول مورد توجه قرار خواهد گرفت ، زیرا این امر از تقارن صورت و متعاقبا زیبایی چهره می کاهد.

رفع کجی بینی

علت کج شدن بینی

کجی بینی می تواند ناشی از برخورد ضربه به بینی باشد یا در اثر عوامل ژنتیکی اتفاق بیفتد.

از دیگر دلایل کجی می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • پیچ خوردگی غضروف بینی
  • پیچ خوردگی استخوان بینی
  • انحراف داخلی بینی ( انحراف بینی در موارد حاد می تواند مسبب کج شدن ظاهری بینی گردد. )
  • کج شدن بینی بعد از عمل

کج شدن بینی بعد از عمل

در برخی از مواقع شاهد آن هستیم که بیمار پس از انجام عمل جراحی رینوپلاستی دچار کجی بینی می شود و برای رفع کجی بینی مجدد تصمیم به انجام جراحی بینی می گیرد.

اگر افراد برا یانجام عمل بینی زمان کافی را صرف انتخاب یک جراح بینی مجرب و حرفه ای نمایند احتمال بروز این عارضه را به صفر می رسانند، بنابراین توصیه ما به عزیزانی که قصد انجام جراحی زیبایی دماغ را دارند این است که به بهترین جراح بینی محل سکونت خود مراجعه کنند تا دچار کج شدن بینی بعد از عمل نشوند.

اما در برخی از مواقع کجی بودن بینی بعد از عمل به علت تورم بینی می باشد، به همین منظور توصیه می کنیم صبر کنید تا ورم بینی به صورت کامل از بین برود و در صورت رفع نشدن کجی بینی آن وقت می توانید تصمیم به جراحی بینی ترمیمی بگیرید.

عوارض کجی بینی

افرادی که دچار کجی بینی هستند ، با مشکلات ذیل روبرو خواهند بود :

  • اختلالات تنفسی
  • خشکی دهان
  • سردرد
  • خونریزی بینی
  • خرخر شبانه
  • سینوزیت

رفع کجی بینی

تفاوت کجی بینی با انحراف بینی

انحراف بینی ، به منزله کج بودن تیغه وسط بینی می باشد که این امر منتج به انسداد یک یا هر دو حفره بینی می گردد و به منظور اصلاح آن فرد باید تحت جراحی انحراف بینی یا اصطلاحا سپتوپلاستی قرار گیرد.

لازم به ذکر است که انحراف تیغه بینی در برخی موارد ، می تواند با کجی ظاهری بینی نیز همراه باشد.

حال چنانچه تیغه وسط بینی ، کج بوده و به تبع آن کل ساختار بینی نیز کج باشد ؛ اما این مسئله منجر به انسداد حفره های بینی نشده باشد ، این طور اطلاق می شود که بینی دچار کجی ظاهری است و جهت تصحیح این اشکال ، باید جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی انجام پذیرد.

کجی بینی ؛ تنها محدود به حالت فوق نشده و در برخی موارد می تواند به این شکل باشد که افزون بر کجی هرم بینی ، تیغه بینی نیز کج بوده و همچنین حفره های بینی نیز دچار انسداد باشند در چنین مواردی رفع کجی بینی با جراحی باید همراه با جراحی درمانی بینی انجام گیرد که اصطلاحا به سپتورینوپلاستی موسوم است  ؛ زیرا علاوه بر این که کل هرم بینی نیازمند جابجایی می باشد باید کجی ظاهری بینی نیز مرتفع گردد.

به طور کلی انحراف بینی ، نوعی جراحی درمانی به شمار می رود و بیمه هزینه های آن را پوشش می دهد ؛ اما در مقابل ، جراحی بینی کج نوعی عمل زیبایی محسوب می گردد و بیمه های درمانی هزینه آن را تقبل نمی کنند.

 

رفع کجی بینی با جراحی

جراحی  تنها راه درمان پیچ خوردگی و رفع کجی بینی است.

البته لازم به ذکر است که چنانچه کجی بینی در اثر اصابت ضربه رخ داده باشد ، در صورت مراجعه اورژانسی به جراح بینی معمولا از طریق جا اندازی قابل درمان است.

اما در صورتی که کجی بینی پس از برخورد ضربه تا مدت طولانی باقی مانده و درمان نگردد ، انجام عمل بینی جهت رفع کجی بینی و رهایی از مشکلات حاصله از آن ، ضروری می باشد.

در مواردی که علت کجی بینی ناشی از دلایل مادرزادی باشد ، تنها از طریق عمل بینی کج می توان ایراد بینی را مرتفع نمود.

مزایای رفع کجی بینی با جراحی

جراحی بینی کج ؛ می تواند پیچ خوردگی و کجی بینی را برطرف کرده و سبب برقراری تناسب ، تعادل و تقارن در شکل ظاهری بینی و همچنین چهره فرد گردد.

انجام این جراحی زیبایی و درمانی ، حتی در برخی موارد که کجی بینی منجر به اختلالات تنفسی شده می تواند منتج به اصلاح مکانیزم عملکردی ( تنفسی ) بینی نیز شود.

جراحی زیبایی بینی در بیمار با بینی پیچدار همراه با تیغه کج و سوراخ ؛ توسط دکتر باستانی نژاد بهترین جراح بینی تهران

سخن آخر

ذکر این نکته مهم در رابطه با رفع کجی بینی با جراحی ، بسیار حائز اهمیت می باشد که چنانچه بعد از جراحی دماغ کج ، بینی مورد اصابت ضربه قرار گیرد ممکن است تورم بینی بیشتر شده و کجی بینی مجددا باز گردد.

از این رو توصیه اکید جراحان بینی به افرادی که این جراحی را انجام داده اند ، بر این است که پس از عمل ، شدیدا در رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی دقت نمایند تا پس از عمل ، ضربه ای متوجه بینی شان نگردد.