جراحی بینی یکی از پیچیده ترین جراحی های زیبایی است که نتیجه آن می تواند تاثیری مستقیم بر کیفیت زندگی فرد و همچنین اعتماد به نفس وی بگذارد ، لذا توصیه می شود برای انجام این جراحی حتما به یک جراح بینی ماهر و مجرب مراجعه فرمایید چرا که اگر از عمل رضایت نداشته باشید ممکن است اقدام به عمل ترمیمی کنید و این عمل به دلیل دشواری هایی که دارد ممکن است مجدد از نتیجه آن رضایت نداشته باشید و اقدام به جراحی ترمیمی بینی برای بار سوم کنید.
چنانچه نتیجه حاصل از رينوپلاستي ، به زیباتر شدن بینی و متعاقبا چهره بیانجامد قاعدتا سبب رضایت خاطر بیمار شده و بر میزان اعتماد به نفس وی نیز خواهد افزود.
این در حالی است که در صورت نارضایتی فرد از نتیجه جراحی ( از لحاظ ظاهری یا عملکردی ) قطعا فرد با کاهش اعتماد به نفس و مشکلات تنفسی و غیره مواجه خواهد شد.
در نتیجه این دسته از افراد غالبا برای رفع این مشکلات ، درصدد انجام جراحی بینی ترمیمی می باشند.
البته لازم به ذکر است که در برخی موارد به دلائلی اعم از برخورد ضربه به بینی یا شکستن آن پس از جراحی اولیه ، نیز فرد می تواند نسبت به جراحی مجدد بینی اقدام نماید.
طبیعتا جراحی مجدد بینی به نسبت جراحی اولیه از پیچیدگی بیشتری برخوردار است ، چه بسا افرادی که یکبار جراحی ترمیمی بینی را انجام داده و باز هم از نتیجه عمل بینی خود رضایت ندارند و مجددا تصمیم به جراحی ترمیمی بینی گرفته اند.
بنابراین انتخاب یک جراح بینی ماهر و متبحر در راستای کسب نتایج بهینه از جراحی مجدد بینی بسیار حائز اهمیت می باشد.
بعد از جراحی اولیه چند بار می توان مجددا جراحی بینی انجام داد ؟
بدیهی است که نمی توان پاسخ شفافی به این سوال داد ، چرا که قاعدتا بهتر است طی جراحی اول ، تمام ایرادات بینی مرتفع شده و هیچ گونه مشکلی برای فرد حادث نگردد و در حقیقت نتیجه جراحی اولیه منجر به رضایت خاطر وی گردد.
در جراحی اول بینی ، غضروف و بافت بینی دست نخورده است و بنابراین تصحیح نقایص بینی و فرمدهی متناسب به آن نیز آسان تر می باشد.
طی جراحی ثانویه ، جراح بینی با توجه به وسعت اشکالات جراحی اولیه ، یکی از دو روش جراحی بینی بسته یا باز را جهت اصلاح و بهبود فرم بینی برمی گزیند.
- جراحی بینی بسته : عموما ایرادات جزئی بینی همچون وجود یک قوز استخوانی کوچک روی پل بینی و ناهماهنگی سوراخ های بینی را در عمل بینی به روش بسته می توان برطرف کرد.
به منظور اصلاح عدم تقارن سوراخ های بینی ، جراح اقدام به برداشت غضروف کوچکی از یکی از نواحی پشت گوش یا دنده می کند و آن را به پره های بینی پیوند زده و سبب ایجاد هماهنگی و تقارن در حفره های بینی می شود.
- جراحی بینی باز : در صورتی که اشکالات بینی ، وسیع باشد به طور مثال ؛ افتادگی شدید در نوک بینی اتفاق افتاده باشد ، بینی بیش از حد سربالا شده یا این که کج شده و به یک سمت متمایل شده باشد ؛ دیگر روش بسته پاسخگو نخواهد بود و باید جراحی بینی به روش باز صورت پذیرد.
چرا بعد از جراحی ثانویه بینی ، مجددا جراحی انجام می شود ؟
در این صورت ، غالبا فرد مجددا تحت عمل بینی قرار می گیرد که طبیعتا عمل بینی برای بار سوم نسبت به جراحی اول و دوم مشکل تر خواهد بود.
به نحوی که طی جراحی رینوپلاستی برای سومین بار ، احتمال چسبندگی پوست به اسکلت بینی بسیار بالا است و حتی در پاره ای موارد ممکن است هنگام بلند کردن پوست از روی بینی ، پارگی پوست اتفاق بیفتد در نتیجه ساختار بینی برهم بریزد.
از این رو به منظور انجام جراحی ترمیمی بینی برای بار سوم ، باید یک جراح بینی که در این زمینه مهارت بسیار بالایی دارد و به راحتی قادر به انجام جراحی ترمیمی برای بار دوم و سوم و حتی جراحی های بعدی می باشد را انتخاب نمود.
این بینی سابقا دو بار جراحی شده، پوست بینی ضخیم است و اسکلت بینی کلا فرم S پیدا کرده، غضروف های پیوند شده در پشت بینی لمس میشوند و بد فرم قرار گرفتن، پره های بینی بالا و پایین هستند و فاصله نوک بینی از گونه بسیار زیاد شده است.
ترمیم این بینی جز ترمیم های سخت محسوب میشود که با کمک غضروف دنده خود بیمار و غلاف عضله گیجگاهی صورت گرفته است.
با توجه به اینکه جراحی ترمیمی بینی برای بار سوم صورت گرفته ، تورم بینی زیاد است.
در جراحی ترمیمی تمام فاکتورها بجز فاکتورهای مربوط به کیفیت پوست و اسکار زیر بافت پوششی بینی ، به درجاتی قابل اصلاح است.
مراقبت های بعد از جراحی ترمیمی بینی برای بار سوم
- بعد از عمل بینی ؛ بی حسی در گونه ، لب ها ، بینی و دندان ها شایع است.
- عدم استعمال دخانیات و الکل ، داروهای رقیق کننده خون ، داروهای ضد التهابی ، مکمل ها یا چای گیاهی تا دو هفته بعد از جراحی دماغ ؛ از ضروریات می باشد.
- بینی را مالش ندهید و فشار وارد نکنید.
- در بینی ندمید و با دهان باز عطسه کنید.
- خم نشوید و سر خود را به سمت پایین آویزان نکنید.
- حداقل 2 هفته از بلند کردن اجسام سنگین ، فشارهای شدید یا رابطه جنسی خودداری کنید.
- تا دو هفته عینک نزنید.
- کیسه های یخ تمیز را که در یک پارچه تمیز پیچیده اید ، روی گونه ها یا پیشانی قرار دهید
- بینی را با محلول نمکی شستشو دهید.
- در هنگام خواب ؛ سرتان را با کمک بالش بالاتر از قفسه سینه قرار دهید.
تغذیه بعد از جراحی ترمیمی بینی برای بار سوم
برنامه غذایی بعد از جراحی بینی اهمیت زیادی دارد ، زیرا می تواند دوره نقاهت را هموارتر کند و بهترین نتیجه را بگیرید. همچنین می تواند عوارض جانبی بعد از عمل را به حداقل برساند.
از آن جا که جویدن غذاهای سفت پس از جراحی بسیار سخت و خطرناک است ، توصیه می شود غذاهای نرم مانند پوره سیب زمینی ، سوپ مرغ ، تخم مرغ رنده شده و غیره بخورید. ( غذاهای ادویه دار، فلفلی، نمک را حذف کنید. )
میوه ها و سبزیجات تازه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی از مهمترین مواد مغذی هستند که روند بهبود را تسریع می کند.