در میان عوامل فوق آنچه باعث دشوار شدن شکل گیری بینی می شود پوست ضخیم است.
اما بینی استخوانی به بینی گفته می شود که دو سوم بالایی بینی بزرگ و دارای قوز باشد، از جمله عواملی که در این نوع بزرگی بینی نقش دارند عبارتند از استخوان بینی ، غضروف بالایی کناری و کناره جلویی تیغه بینی.
در ادامه مقاله جراحی بینی گوشتی و سوالات مرتبط با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را دریابید.
جراحی کدام بینی راحتتر است ؛ بینی گوشتی یا بینی استخوانی ؟
آیا روش عمل بینی استخوانی با بینی گوشتی متفاوت است ؟
مهم ترین کاری که در بینی های استخوانی انجام می شود این است که جراح بینی حجم آن را کم کرده و به اسکلت بینی فرم می دهد در حالی که در بینی های گوشتی بافت بخشی از بینی برداشته شده و برای فرم دهی بهتر در صورت نیاز پیوند غضروف انجام می شود.
بافت پیوند خورده در اغلب موارد از غضروف گوش استفاده می کنند چرا که اثر کمی بر جای می گذارد و برای افراد نگرانی ایجاد نمی کند.
بهبودی بینی گوشتی سریع تر است یا بینی استخوانی ؟
زمانی که مشکل اصلی در بزرگی بینی یا بدفرمی استخوان و غضروف دو سوم فوقانی بینی و پوست نازک بینی باشد جراح بینی می تواند با شکل دادن به اسکلت بینی و کشیدن پوست نازک بر روی آن ظاهر بینی را زیباتر کند ولی در صورتی که بافت نرم زیاد و پوست بینی ضخیم باشد تورم ناشی از آن زیادتر و طولانی تر است.
در این حالت برای اینکه بیمار بتواند نتیجه حاصل از جراحی زیبایی بینی را مشاهده کند بهتر است کمی صبر نماید.
در افرادی که پوست بینی شان نازک است نتیجه بینی پس از 6 ماه نمای نیمرخ مشخص می شود و نمای رو به رو پس از 18 ماه قابل مشاهده است.
این مدت برای کسانی که پوست بینی شان ضخیم است طولانی تر می باشد.
آیا بینی گوشتی بعد از عمل برمی گردد ؟
جراحی بینی گوشتی و سوالات مرتبط دیگر که پرسیده می شود درباره بازگشت بینی گوشتی بعد از جراحی است که باید بگویم ، خیر ، آنچه معمولا آنچه از بین کاشته و به آن اضافه می شود معمولا به همان صورت باقی می ماند اما آنچه در مورد بینی های گوشتی صادق است تورم شدید و طولانی است.
تورم طولانی مدت مکن است منجر به ایجاد بافت فیبروز و در نتیجه در همان حالت پایدار گردد.
بنابراین رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی از جمله قرار دادن دو بالشت زیر سر ، ماساژ و چسب زدن بینی ، تزریق آمپول های ضد التهاب تاثیر بسزایی دارد.
چه سنی برای جراحی بینی گوشتی مناسب است ؟
جراحی زیبایی بینی صرف نظر از نوع بینی ( گوشتی یا استخوانی ) ، سن ، فرهنگ یا سبک زندگی ؛ نوعی جراحی پلاستیک زیبایی است که تاثیر بسیار مطلوبی بر زیبایی چهره و متعاقبا بهبود کیفیت زندگی و اعتماد به نفس افراد می گذارد.
حال این سوال ممکن است ذهن شما را درگیر کند که آیا جوان یا پیر بودن برای انجام عمل بینی مهم است ؟
در پاسخ باید گفت که خیر ؛ جراحی زیبایی بینی ، محدودیت سنی ندارد و سن مناسب و مشخصی برای انجام آن وجود ندارد ؛ البته بهتر است اشاره نماییم که بازه سنی 18 تا 40 سال یک محدوده ایده آل سنی ، برای انجام جراحی بینی گوشتی محسوب می شود.
لازم به ذکر است که سن ، عامل اصلی محدود کننده در مقوله جراحی بینی نمی باشد ؛ بلکه در جراحی بینی ، اطمینان از رشد کامل بینی به عنوان فاکتوری مهم و موثر باید در نظر گرفته شود.
از این رو توصیه معمول این است که دختران تا سن 15 الی 16 سالگی برای جراحی زیبایی بینی منتظر بمانند و پسران در سن 17 الی 18 سالگی می توانند اقدام به انجام جراحی بینی نمایند.
از چه مدت بعد از جراحی بینی گوشتی انجام استحمام ، مجاز خواهد بود ؟
به طور کلی در پایان جراحی بینی ؛ جراح بینی ( راینولوژیست ) ، یک آتل یا اصطلاحا اسپلینت بر روی بینی بیمار قرار می دهد تا به این ترتیب از بینی وی در برابر اصابت ضربات احتمالی محافظت به عمل آورده و فرم جدید بینی را نیز حفظ نماید.
این گچ یا اسپلینت ، عموما باید به مدت 7 روز بر روی بینی باقی بماند و پس از آن صرفا توسط جراح معالج از روی بینی برداشته شود.
توجه داشته باشید که از خیس شدن اسپلینت ، مادامی که بر روی بینی قرار دارد ؛ باید خودداری شود ، زیرا اسپلینت در صورت خیس شدن دیگر قادر به مراقبت صحیح از ساختار جدید بینی نخواهد بود.
از این رو توصیه می گردد تا زمانی که اسپلینت بر روی بینی تان قرار دارد ، از شستشوی صورت و استحمام خودداری کنید.
در صورتی که ناچار به استحمام شدید ، به روش آرایشگاه ها موهای خود را بشویید ؛ یعنی به سمت عقب خم شوید و از کسی بخواهید مویتان را بشوید. ( مراقب باشید آتل بینی خیس نشود. )
جراحی بینی گوشتی نامتقارن با قاعده پهن توسط دکتر باستانی نژاد جراح بینی تهران
از چند وقت بعد از جراحی بینی گوشتی ، ورزش کردن بلامانع است ؟
به عنوان یک قانون کلی ، تا 6 هفته بعد از عمل بینی گوشتی ؛ از انجام هر نوع تمرین بدنی و فعالیت های سنگین ورزشی بپرهیزید.
توجه داشته باشید که پیاده روی سبک و شنا کردن ، 2 هفته بعد از جراحی امکان پذیر است ؛ البته باید اقدامات احتیاطی را انجام داده و بدن خود را تحت فشار قرار ندهید.
به یاد داشته باشید که بدن در حال سازگاری با تغییر ساختار بینی است ؛ لذا چنانچه بیش از حد به خود فشار بیاورید ، خطر افزایش زمان بهبودی و تورم را خواهید داشت.
طی دوره نقاهت بینی ، باید از بلند کردن اجسام سنگین نیز در راستای تسریع روند بهبودی و دستیابی به نتایج مطلوب از عمل بینی خودداری نمایید.
لازم به ذکر است که تا 2 ماه پس از عمل بینی ، باید از شیرجه زدن در آب یا اسکی روی آب خودداری کنید.
در آخر باید اشاره داشت که شروع زود هنگام ورزش پس از جراحی زیبایی بینی ، در ترمیم مناسب زخم های جراحی ، اختلال ایجاد می کند.
همچنین انجام فعالیت های پرتنش که سبب افزایش فشار خون و ضربان قلب شده و باعث خونریزی بینی ، کبودی ، تورم و عوارض بعد از جراحی می شوند تا زمانی که پزشک معالج تعیین نموده ممنوع می باشد.