مقاصد افراد از انجام جراحی بینی با یکدیگر متفاوت می باشد ؛ به عنوان مثال برخی افراد با هدف اصلاح بینی کوتاه و افزایش طول بینی ، درصدد انجام جراحی رینوپلاستی می باشند. در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی درباره جراحی بینی کوتاه با عرض استخوانی زیاد و نوک افتاده در اختیار شما قرار دهیم.
این افراد ممکن است یا بصورت مادرزادی از بینی کوتاه برخوردار باشند یا این که در پی جراحی های قبلی که انجام داده اند طول بینی آن ها بیش از حد کوتاه شده باشد.
این دسته از افراد افزون بر اینکه به دلیل این عارضه ، چهره آن ها از لحاظ زیبایی دچار عدم تناسب می باشد ممکن است از لحاظ تنفسی و بویایی نیز با مشکلاتی مواجه باشند.
هدف از جراحی بینی کوتاه با عرض استخوانی زیاد و نوک افتاده
در حالت کلی بینی دارای سایز و طول استانداردی می باشد، بنابراین در صورتی که بینی بیش از اندازه کوچک یا کوتاه باشد در حقیقت خارج از حالت استاندارد بوده و منجر به ایجاد ناهماهنگی و عدم توازن در چهره می شود.
حال آن که برخی افراد علاوه بر کوتاه بودن بینی ، عرض استخوانی بینی شان نیز زیاد است و این اتفاق سبب می شود که بینی از آن چه که هست باز هم کوتاه تر به نظر برسد و فرد چهره ای نامناسب پیدا کند.
از این رو افرادی که از بینی های خیلی کوچک یا کوتاه برخوردارند هدف شان از انجام جراحی بینی ، بزرگ کردن سایز یا طول بینی تا حد استاندارد می باشد تا به این ترتیب و با اصلاح این عارضه ، توازن و هارمونی در چهره شان ایجاد گردد.
جراحی بینی کوتاه با عرض استخوانی زیاد و نوک افتاده
راه های مختلفی جهت بزرگ کردن طول بینی وجود دارد و مبنای آن پیوند غضروف می باشد تا بدین ترتیب اسکلت بینی به کمک غضروف پیوندی ، مجددا احیا شده و بازسازی شود.
جراح بینی برای پیوند غضروف در بینی ، این غضروف را از دیگر بخش های بدن بیمار گرفته و به بینی پیوند می زند به این ترتیب بازسازی اسکلت بینی انجام می شود و طول بینی اندازه ای متناسب با صورت می یابد.
البته لازم به ذکر است که منابع غضروف مختلفی جهت پیوند به بینی وجود دارد که عبارتند از :
غضروف های اتوگراف
منظور از این غضروف ها در واقع همان غضروف خود فرد می باشد که غالبا از دنده یا ناحیه پشت گوش وی برداشته می شود.
لازم به ذکر است که غضروف پشت گوش انتخاب ارجح برای جراحان بینی می باشد و اغلب هیچ نوع عارضه ای به دنبال ندارد و بر روی فرم ظاهری گوش و همچنین عملکرد آن نیز اثر سوئی ندارد.
توجه داشته باشید که چنانچه بینی بیش از حد کوچک شده باشد ، غضروف پشت گوش نمی تواند غضروف مورد نیاز جهت اصلاح بینی را تامین کند.
بنابراین در چنین مواردی از غضروف دنده فرد استفاده می شود ، برداشت غضروف دنده نیز مانند برداشت غضروف از گوش اگر به درستی انجام شود هیچ گونه عوارضی در پی ندارد.
غضروف های مصنوعی
این غضروف ها دارای ماندگاری بالایی هستند ، اما یک ایراد بر آن ها وارد است و آن این است که احتمال دارد درطولانی مدت دچار عفونت شده و منجر به بروز عوارض ناخوشایندی شوند ، لذا توصیه می شود که از این غضروف ها استفاده نشود.
غضروف های هموگرافت
این منبع غضروفی از غضروف افرادی که بنا به دلایل مختلفی از ادامه حیات بازمانده اند ، فراهم می شود.
بدین نحو که غضروف برداشته شده از بدن این افراد تحت تابش اشعه قرار گرفته و ضدعفونی می شود و سپس آماده پیوند به بدن دیگر افراد می گردد.
این غضروف ها غالبا عوارض غضروف های مصنوعی را ندارند و احتمال عفونت کردن آن ها نیز بسیار ناچیز می باشد.
استفاده از غضروف های هموگرافت چندان مورد تایید نیست ، چرا که عموما در طول 10 سال توسط بدن جذب شده و از بین می روند ، لذا در این روش احتمال بازگشت بینی به حالت سابق خود وجود دارد.
اصلاح افتادگی نوک بینی
در حالت استاندارد ، یک بینی زیبا می بایست از نمای نیمرخ ، در خانم ها کمی بالاتر از پشت بینی و در آقایان هم سطح با پشت بینی باشد.
افتادگی نوک بینی ، پدیده ای است که در آن نوک بینی از پشت بینی پایین تر آمده و به لب بالا نزدیک می گردد.
در صورتی که بینی دچار افتادگی طبیعی یا افتادگی پس از عمل های جراحی قبلی باشد باید تحت عمل جراحی بینی قرار گیرد تا اصلاح گردد.
امروزه با استفاده از تکنیک های جدید جراحی بینی ، تمامی غضروف هایی که طی جراحی از بینی برداشته می شوند دوباره در خود بینی بکار گرفته خواهند شد و در نتیجه از مشکل افتادگی نوک بینی پس از عمل پیشگیری به عمل خواهد آمد.
نتیجه جراحی بینی کوتاه با عرض استخوانی زیاد و نوک افتاده توسط دکتر شاهین باستانی نژاد ، بلافاصله بعد از عمل
اقدامات قبل از جراحی بینی کوتاه با عرض استخوانی زیاد و نوک افتاده
باید بگوییم اقدامات قبل و مراقبت های بعد از عمل بینی برای همه مدل های بینی یکسان می باشد، در ادامه مقاله به بخشی از آن ها اشاره می کنیم.
- انتخاب جراح بینی ماهر و آگاه یکی از مهم ترین اقداماتی است که متقاضی عمل رینوپلاستی ، باید قبل از انجام این جراحی ، مد نظر قرار دهد.
- پس از انتخاب جراح و در روز مشاوره قبل از عمل ، فرد باید اهداف و انتظارات خود از جراحی را با پزشک مطرح کند.
- لازم به ذکر است که در این جلسه ، جراح از سابقه پزشکی بیمار ؛ مانند جراحی های قبلی ، داروهایی که در حال حاضر مصرف می کند و ابتلا به هرگونه بیماری ، ابتلا به نارسایی تنفسی ، ناراحتی های قلبی – عروقی و غیره ؛ جویا می شود.
- همچنین جراح بینی ( راینولوژیست ) در جلسه مشاوره ؛ تناسب بینی با اجزای صورت ، نمای نیمرخ و سایر موارد را بررسی می کند.
- در نهایت این که در پایان این جلسه و پس از تایید این مسئله که فرد متقاضی رینوپلاستی ، کاندید مناسبی برای این جراحی است ؛ جراح بینی ، آزمایشات مخصوصی ؛ اعم از آزمایش خون ، ادرار ، نوار قلب و تنفس سنجی را برای بیمار تجویز می کند.
- اکیدا توصیه می شود که دو هفته قبل از جراحی بینی تا دو هفته پس از آن ، داروهای رقیق کننده خون ؛ مانند آسپرین و داروهای ضد التهاب را مصرف نکنید ؛ چرا که مصرف داروهایی مانند آسپرین و ایبوپروفن ، به دلیل کاهش انعقاد خون می توانند باعث افزایش خونریزی در حین و بعد از عمل شوند.
- ناگفته نماند که مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی نیز از حداقل دو هفته قبل تا 2 هفته بعد از جراحی بینی ، باید متوقف گردد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی کوتاه با عرض استخوانی زیاد و نوک افتاده
- طی چند روز ابتدایی پس از عمل بینی ، لباس جلو باز ( دکمه یا زیپ دار ) بپوشید ؛ زیرا لباس جلو بسته که از سر پوشیده می شود ، به بینی فشار وارد می کند و می تواند موجب تغییر حالت در بینی شود.
- بدیهی است که افراد بعد از هر عمل جراحی ، با کبودی و ورم در موضع عمل مواجه می شوند ؛ جراحی زیبایی بینی نیز از این قاعده مستثنی نیست و شاهد آن هستیم که افراد پس از این عمل جراحی بخصوص در نواحی اطراف چشم دچار تورم و کبودی می شوند.
- این موضوع نباید ایجاد نگرانی نماید ؛ چرا که موقتی بوده و اگرچه تا 72 ساعت بعد از عمل ، تشدید می شود ، اما به پس از این بازه زمانی و با گذشت زمان شاهد کاهش تدریجی آن خواهیم بود.
- لازم به ذکر است که استفاده از کمپرس سرد تا دو روز بعد از عمل بینی ، به بهبود کبودی و تورم کمک می کند.
- نحوه خوابیدن بعد از جراحی بینی ، می تواند تاثیر قابل توجهی در سیر نزولی کاهش ورم و کبودی داشته باشد ؛ لذا توصیه می شود که در طول هفته های ابتدایی بعد از رینوپلاستی در مواقع خواب و استراحت در حالت طاقباز ( به پشت ) قرار بگیرید و سر را با چند بالش در وضعیت بالاتری نسبت به بدن قرار دهید و از خوابیدن به پهلو خودداری کنید.
- در رابطه با تغذیه بعد از جراحی بینی ، باید متذکر شد که در روزهای اولیه بعد از عمل باید غذاهای مایع و نرم بخورید و معمولا از روز پنجم به بعد می توانید از غذاهای روتین سفره استفاده نمایید. ( البته بهتر است مصرف نمک و فلفل را تا چند وقت بعد از عمل بینی ، به حداقل رسانده یا به طور کامل متوقف کنید ؛ زیرا مصرف این موارد می تواند در تشدید کبودی و ورم بینی تاثیرگذار باشد. )
- تا چند هفته پس از جراحی بینی ؛ در صورت عطسه ، فقط با دهان باز عطسه یا سرفه کنید تا به بینی تان فشار وارد نشود.
- رفتن به استخر ، سونا و جکوزی و پرش از ارتفاع ؛ تا 6 ماه بعد از عمل بینی ؛ ممنوع است.
- انجام فعالیت های سنگین و ورزش هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند ( ورزش های پرتنش ) را تا 6 ماه بعد از عمل بینی ، به تعویق بیندازید.
- تا سه ماه بعد از رینوپلاستی ، از آفتاب گرفتن و به طور کلی قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید اجتناب کنید ؛ زیرا گرما باعث افزایش تورم بینی می شود.
جراحی بینی کوتاه
انواع بینی کوتاه – تیغه بینی کوتاه
در این مورد، پل بین چشم ها، صاف بوده و طول کلی بینی، موتاه به نظر می رسد. این موقعیت باعث می شود که پیشانی بلند تر به نظر رسیده و صورت، بدون داشتن کانتور و زاویه، در بخش میانی صورت، صاف دیده شود.
بمنظور درمان این موقعیت، پل صاف بینی، باید از قسمت میانی چشم ها با استفاده از ایمپلنت سیلیکون، بلند شود. از آنجایی که پل مرتفع شده باعث ایجاد کانتور و زاویه سازی در قسمت میانی صورت می شود، حالت صاف و بدون کانتور صورت درمان می گردد. بعلاوه، اندازه پیشانی نیز کوچک تر به نظر رسیده و متوازن تر می گردد.
نوک بینی کوتاه
الگوی ثانویه برای بینی کوتاه، نوک بینی کوتاه و رو به بالا می باشد. سه مولفه مهم که بینی را تحت پشتیبانی قرار می دهند، شامل استخوان، غضروف و بافت همبند می باشند. هر چند پوست بینی و غشای مخاطی دارای توان بالقوه برای طویل شدن با استفاده از پروتز ایمپلنت می باشند، ولی باید از مولفه های سخت، بمنظور پخش نمودن فشار و جلوگیری از بروز هر گونه مشکل مرتبط با نمایان بودن ایمپلنت، جدا شوند. تشریح کافی پوشش بینی ( پوست ، بافت نرم)، به مهارت و تجربه زیاد بمنظور پیشگیری از بروز مشکلات در طول جراحی نیاز دارد.
روند جراحی بینی کوتاه
طول مدت جراحی در بیماران مختلف، متفاوت است، ولی درمان بینی کوتاه، یک جراحی پیچیده تر می باشد و در نتیجه، در مقایسه با روندهای دیگر به زمان طولانی تری نیاز دارد. جراحی تحت بی حسی موضعی و تزریق درون وریدی انجام می شود و درد در طول جراحی، در حداقل سطح، تجربه می شود. هر بیمار دارای درجه متفاوتی از تورم بلافاصله بعد از جراحی می باش، ولی تورم در طول دو روز اول بعد از جراحی، بیشترین شدت خود را پیدا می کند.
به بیماران توصیه می شود تا بعد از جراحی، با استفاده از چند بالش، بمنظور به حداقل رساندن تورم، سر خود را در موقعیت بالاتر از بدن نگه دارند.
آیا من داوطلب خوبی برای جراحی بینی کوتاه هستم؟
اگر در نتیجه یکی از موارد زیر، دارای بینی کوتاهی باشید، داوطلب خوبی برای جراحی بینی کوتاه محسوب می شوید:
- پیش زمینه های قومی
- وارد آمدن آسیب به بینی
- انجام رینوپلاستی اولیه یا ترمیمی که نتیجه مطلوب را به دست نداده باشد
- بدشکل شدن تیغه بینی
- نئوپلاسما
- سوء مصرف کوکائین یا مواد مخدر
- سندروم بیندر
قبل از اینکه تحت روند جراحی بلند کردن بینی قرار بگیرید، پزشک از شما می خواهد تا نخست در جلسه مشاوره شرکت کنید. پزشک، بینی شما را مورد ارزیابی قرار می دهد و در صورت برخورداری از سلامت و رشد کامل صورت، و داشتن انتظارات منطقی از جراحی بینی، موعد جراحی شما مقرر می گردد. اگر طول بینی در جراحی ترمیمی، دستخوش تغییراتی قرار گرفته باشد، شاید دستیابی به نتیجه مطلوب، عملی نباشد، ولی پزشک تمام توان خود را برای خلق بینی که از نظر آناتومیکی، متناسب با هدف مد نظر شما باشد، به کار می بندد.