افرادی که جراحی زیبایی بینی انجام داده اند و بنا به هر دلیلی از نتیجه جراحی بینی خود ناراضی هستند می توانند مجدد اقدام به انجام جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی نمایند ، البته لازم به ذکر است که جهت حصول نتایج رضایت بخش از جراحی ترمیمی می بایست حداقل تا یکسال پس از جراحی اولیه بینی اقدام به انجام این آن نمایند.
همانطور که می دانید عمل زیبایی بینی یکی از پیچیده ترین اعمال جراحی زیبایی است که در صورت انجام مجدد آن قاعدتا میزان پیچیدگی آن نیز گسترش می یابد ، بنابراین باید توسط یک جراح بینی که از مهارت و تجربه کافی برخوردار است انجام پذیرد.
به طور کلی هدف از جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی بهبود اختلالات تنفسی و بهبود زیبایی بینی می باشد.
توجه داشته باشید که جهت دفعات انجام جراحی زیبایی بینی محدودیتی وجود ندارد ، اما طبیعتا با افزایش تعداد دفعات جراحی ، بافت بینی در معرض تغییرات مکرر قرار می گیرد در نتیجه انجام این جراحی به دفعات سبب ایجاد بافت اسکار بیشتری می گردد و در نتیجه کسب نتایج قابل قبول کمتر می شود.
در ادامه مقاله جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این خصوص کسب نمایید.
در صورتی که تیغه بینی سوراخ شود چه مشکلاتی برای فرد پدید می آید ؟
افرادی که تیغه میانی بینی آن ها سوراخ می شود تنفس شان صدایی مشابه صدای صوت دارد.
ناراحتی ، درد و در پاره ای از موارد عفونت های مداوم از رایج ترین علائم این بیماری می باشد.
از دیگر مشکلات ناشی از سوراخ شدن سپتوم بینی می توان به پوسته پوسته شدن بینی ، اختلال در تنفس و خونریزی بینی اشاره نمود.
در صورتی که این عارضه درمان نشود امکان دارد سوراخ تیغه بینی بزرگتر شود و مشکلات جدی تری برای فرد ایجاد گردد.
ترمیم سوراخ تیغه بینی
از آن جا که ترمیم سوراخ سپتوم بسیار پیچیده و ظریف است انجام آن نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد و دلیل آن این است که تیغه میانی بینی فقط در معرض یک سوراخ قرار ندارد بلکه سوراخ تیغه بینی ممکن است در تیغه میانی بینی یا سوراخ هایی که اطراف پوشش حفاظت کننده از غشای سپتوم اتفاق بیفتد که در صورت اتفاق نیز باید مورد بررسی و نهایتا درمان قرار گیرد.
درمان سوراخ سپتوم بینی
اولین گام برای درمان افرادی که دچار مشکلات جزئی در ارتباط با سوراخ شدن تیغه بینی هستند ، رعایت بهداشت می باشد.
در این موارد جهت جلوگیری از جمع شدن باکتری در تیغه بینی توصیه می شود مکررا حفره های بینی با محلول نمک شستشو داده شوند.
بدین منظور اکثر پزشکان به بیماران خود استفاده از نوعی ژل که مختص پاکسازی بینی و جلوگیری از ایجاد پوسته شدن بیش از اندازه پوشش مخاطی بینی است را پیشنهاد می کنند.
البته در مواردی که سوراخ تیغه میانی بینی بزرگ باشد و مشکلاتی از قبیل افتادگی در ساختار بینی یا عفونت های حاد را به دنبال داشته باشد ، انجام جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی ضرورت می یابد.
جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی
انجام جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی نیازمند انتخاب یک جراح متبحر و مجرب می باشد ، چرا که از پیچیدگی های بسیاری برخوردار است.
یک جراح بینی خوب در جراحی بینی ترمیمی ، در وهله اول باید به ایرادات بینی در جراحی اولیه و وضعیت قرارگیری غضروف های داخل بینی توجه نماید ، به علاوه باید موقعیت و فرم بینی قبل از جراحی اولیه را نیز مورد توجه قرار دهد.
در حالت کلی ، بینی در ناحیه میانی حفره های خود دارای یک تیغه یا گذرگاه می باشد که منجر به متمایز نمودن حفره های بینی از یکدیگر می گردد ؛ این تیغه در علم پزشکی اصلاحا به سپتوم یا تیغه بینی موسوم بوده و از غضروف و استخوان نازک تشکیل یافته است.
حال آن که تیغه بینی ممکن است به دلایل مختلفی اعم از جراحی ناموفق قبلی ، حذف بخش زیادی از غضروف یا استخوان بینی ، ، استشمام مواد شیمیایی ، استعمال کوکائین ، تروما ، اصابت ضربه و در موارد نادر به دنبال سرطان ؛ سوراخ شود. ( از منظر پزشکی به این اتفاق سوراخ شدن تیغه میانی بینی اطلاق می گردد. )
زمان مناسب برای جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی
جراحی رینوپلاستی ؛ نوعی جراحی پلاستیک است که طی آن ، اصلاحاتی بر روی اسکلت بینی اعمال می گردد تا ظاهر بینی را بهبود بخشیده و همچنین میان بینی و دیگر اجزای صورت نیز تناسب و توازن ایجاد نماید.
در حالت کلی ؛ جهت انجام جراحی ثانویه ، جراح معالج باید پوست بینی را از روی اسکلت زیرین آن جدا سازد تا قادر به اعمال اصلاحات بر روی بینی گردد.
لذا پس از جراحی ، حداقل یکسال طول می کشد تا پوست بینی مجددا به ساختار زیرین خود اتصال یافته و روند ترمیم بینی تکمیل شود.
از این رو باید توجه داشت که تا قبل از گذشت یکسال از رینوپلاستی ، بینی هنوز متورم است و فرم نهایی آن مشخص نیست ؛ در نتیجه نمی توان تا قبل از یکسال جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی را انجام داد.
البته لازم به ذکر است در برخی موارد که ایرادات به وجود آمده از جراحی اولیه جزئی باشد ، بر اساس تشخیص جراح بینی ممکن است جراحی ترمیمی قبل از یکسال و با بی حسی موضعی و در مطب انجام گیرد.
جراحی ترمیمی تیغه و سوراخ بینی
توجه داشته باشید که سوراخ شدن تیغه بینی یا سپتوم ، در اثر اصابت ضربه به بینی منجر به ایجاد اختلال در جریان خون به تیغه بینی شده و منتج به از بین رفتن غضروف بینی و ایجاد حفره در تیغه بینی می شود.
به کمک جراحی های مختلف بینی می توان سوراخ سپتوم را به کمک بافت داخل خود بینی یا دیگر بخش های بدن خود بیمار ترمیم نمود.
به دلیل قابل رویت نبودن سوراخ تیغه بینی ، اغلب افراد این ضایعه را نادیده می گیرند ، اما باید توجه داشت که بی توجهی به این مسئله سبب بروز خطراتی برای سلامت و زیبایی افراد خواهد شد.
بنابراین در صورت پیدایش سوراخ در تیغه بینی می بایست حتما به یک جراح بینی خوب مراجعه و اقدام به ترمیم آن نمود.
خوشبختانه احتمال ترمیم سوراخ تیغه یا سپتوم بینی بسیار زیاد است و با بکارگیری تکنولوژی های مدرن در عمل بینی می توان بزرگترین سوراخ ها در تیغه بینی را برطرف نمود.
روش جراحی سوراخ تیغه بینی
روش جراحی عموما به وسعت و اندازه سوراخ تیغه بینی یا سپتوم بستگی دارد بدین نحو که سوراخ های کوچک و متوسط را می توان به کمک روش بسته و سوراخ های بزرگ تر را به کمک جراحی بینی باز ترمیم نمود.
بنابراین جراح بینی باید در جلسه مشاوره ، جهت تعیین روش مناسب جراحی سوراخ تیغه بینی بیمار را با دقت کامل ارزیابی نماید.
توجه داشته باشید که طی جراحی ، در صورتی که سوراخ حفره بینی کوچک باشد به کمک بخیه آن را می بندند و چنانچه سوراخ تیغه بینی بزرگ تر باشد جهت ترمیم آن از طریق پیوند اقدام می نمایند.
حال آنکه برای پیوند امکان دارد از بافت گوش یا دنده بیمار استفاده نمایند و آن را به بافت های مجاور سوراخ تیغه بینی متصل نمایند.
ترمیم سوراخ سپتوم با پیچیدگی خاصی همراه است ، بنابراین پیش بینی نتیجه قطعی کار ساده ای نمی باشد.
ضمنا توجه داشته باشید که بعد از جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی ، هیچ تضمینی برای بازگشت جریان خون به ساختار بینی وجود ندارد ، لذا ممکن است تیغه بینی مجددا در معرض سوراخ شدن واقع شود.
اقدامات لازم قبل از جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی
- باید قبل از اقدام به انجام جراحی مجدد بینی ، در سطح توقعات خود منطقی و واقع بین باشند.
- از پیچیده تر بودن جراحی بینی و ترمیم تیغه و سوراخ بینی نسبت به سایر جراحی ها آگاه باشند.
- نباید داخل بینی آن ها بافت زخمی وجود داشته باشد ، لذا باید لااقل یکسال از جراحی قبلی آن ها گذشته باشد ؛ زیرا همانطور که اشاره شد روند ترمیم زخم های ناشی از جراحی بینی تا یکسال فعال است و در نتیجه ، چهار چوب بینی در این بازه زمانی از سلامت کافی برخوردار نبوده و قادر به تحمل جراحی مجدد نمی باشد.
در پایان باید خاطر نشان نمود که احتمال موفقیت آمیز بودن جراحی ترمیم سوراخ سپتوم بینی به وسعت سوراخ وابسته است.
بر اساس نتایج تحقیقات به عمل آمده در این زمینه می توان اذعان داشت که نتیجه به دست آمده از این جراحی در 90 درصد از بیماران با رضایت همراه بوده و عوارض و خطرات آن بسیار جزئی و ناچیز بوده است.
این نکته حائز اهمیت است که با رعایت صحیح مراقبت های پس از جراحی می توان به نتایج قابل قبولی از این جراحی دست یافت.
بیمار ، خانم محترمی هستند با سوراخ بزرگ سپتوم ، غضروف های تحتانی رو به بالا و بینی کوتاه و بالا کشیدن پره ها و قرار گیری نابرابر پره ها که بینی ایشان به علت نداشتن غضروف تیغه و با برداشت غضروف از دنده اصلاح گردید.
اگر دقت کنید طول پوست بینی در سمت راست با سمت چپ کاملا متفاوت است ، اصلاح کمبود پوست اصولا امری نشدنی است و صرفا می شود تا درجاتی آن را بهبود بخشید.