یکی از اختلالاتی که اکثر متقاضیان جراحی بینی درخواست دارند تا طی جراحی برطرف گردد ، قوز بینی ، نوک بینی پرانتزی و نامناسب می باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی درباره جراحی بینی قوز دار با نوک پرانتزی و پروجکشن نامناسب به دست آورید.
قوز بینی باعث نامتناسب به نظر رسیدن صورت از نمای نیمرخ می شود. در جراحی دماغ قوزدار می بایست استخوان و غضروفی که پل بینی را تشکیل داده اند ، به منظور اصلاح قوز؛ تراشیده شوند.
لازم به ذکر است که در پاره ای از موارد ، وجود فرورفتگی بیش از اندازه در ناحیه اتصال بینی و پیشانی ( ناحیه رادیکس ) ، سبب می شود که قوز بینی از آنچه که هست بزرگتر به نظر برسد.
در چنین مواردی ، جراح بینی از طریق گرافتی موسوم به گرافت رادیکس که در حقیقت نوعی غضروف تراش خورده است و غالبا از تیغه بینی خود فرد برداشته می شود ، قوز بینی بیمار را اصلاح کرده و شیبی طبیعی در بینی ، برقرار می سازد.
علل پیدایش قوز بر روی بینی
قوز روی بینی ، می تواند در اثر هر یک از علل زیر به وجود آمده باشد :
- عوامل ارثی و ژنتیکی
چنانچه قوز بینی ناشی از عوامل وراثتی باشد ، برآمدگی روی پل بینی بیشتر مربوط به غضروف خواهد بود.
- ضربه به بینی یا اصطلاحا تروما
در صورتی که ضربه شدیدی به بخش تحتانی بینی وارد آمده و به دنبال آن ، این بخش از بینی صاف شده باشد و بنابراین در بخش بالایی قسمت ضربه خورده بینی ، قوز ایجاد می گردد.
- آسیب در دوران کودکی
در برخی موارد نیز ممکن است در اثر آسیبی که در دوران کودکی به بینی وارد شده ؛ روی بینی ، قوز ایجاد شود و بدین ترتیب موجب ایجاد تغییراتی در مرکز رشد میکروسکوپی در غضروف و استخوان بینی شده و باعث تغییر شکل بینی گردد.
پروجكشن يا برجستگی بينی
مقصود از پروجکشن یا برجستگی بینی ، در حقیقت فاصله ای است که نوک بینی از صورت دارد. این برجستگی یا پروجکشن بینی ، مسئله بسیار مهم و حائز اهمیت تلقی می شود ، لذا باید در صورت لزوم به آن افزود یا آن را کاهش داد.
به طور کلی چنانچه بینی را به شکل یک مثلث قائم الزاويه در نظر بگیریم ، خواهیم دید که دارای وتری با اندازه حدودا 5 سانتی متر می باشد.
در این مثلث فرضی ، ضلع روبروی وتر ، تقریبا معادل 4 سانتی متر و قاعده این مثلث كه در واقع همان برجستگی یا پروجكشن بینی است ( ارتفاع بینی ) می بایست تقریبا 3 سانتی متر و تقریبا 67 درصد طول بینی باشد.
در صورتی که قاعده بینی از نمای نیمرخ ، کمتر از این مقدار باشد به این معناست که پروجکشن بینی کم است و در غیر اینصورت نیز به منزله کم بوده پروجکشن بینی می باشد.
نحوه جراحی بینی قوز دار با نوک پرانتزی و پروجکشن نامناسب
چنانچه پروجکشن بینی ، زیاد باشد ؛ جراح بینی با توجه به وضعیت و موقعیت بینی یکی از روش های زیر را جهت اصلاح آن بر می گزیند :
ممکن است جراح اقدام به بریدن قله بینی کرده و بخشی از آن را بردارد.
در برخی موارد ممکن است که جراح ، بخشی از غضروف لترال تحتانی بینی بیمار را برداشته و به این ترتیب چرخش ایجاد کند.
در مواردی نیز ممکن است که جراح زیبایی بینی جهت تصحیح پروجکشن بینی ، اقدام به برداشت کمی از غضروف کرواری داخلی بینی نماید.
در مواردی که برجستگی یا پروجكشن بینی ، كم است ؛ جراح می بایست به منظور اصلاح بینی ، چیزی به آن بیافزاید که این کار معمولا از طریق گرافت گذاری بر روی نوک بینی انجام می گیرد.
نقش پروجكشن بینی
تنفس ، مهم ترین و حیاتی ترین وظیفه بینی می باشد. بین تنفس و بالا بودن نوک بینی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
بنابراین در صورتی که جراحی بینی قوز دار با نوک پرانتزی و پروجکشن نامناسب ، به درستی صورت نگیرد می تواند منجر به پیدایش اختلالات و مشکلات تنفسی برای بیمار گردد.
از این رو چنانچه جراح بتواند این عمل را به طرز صحیحی انجام دهد ، قاعدتا به رغم رفع ظاهر قوزدار بینی ، بیمار به نتیجه دلخواه خود از جراحی بینی دست خواهد یافت.
لازم به ذکر است که جراح بینی جهت انجام صحیح این کار می بایست طی جلسه مشاوره پیش از جراحی بینی ، تمام مسائلی که دانستن آن در روند جراحی و نتیجه آن موثر است را به دقت ، بررسی نماید.
به عنوان مثال ؛ جراح باید بینی بیمار را به لحاظ جنس و نوع پوست بینی ، مجاری هوایی و میزان انعطاف غضروف بینی مورد بررسی و آنالیز قرار دهد.
کاهش ارتفاع بینی در جراحی بینی قوز دار با نوک پرانتزی و پروجکشن نامناسب
در این جراحی که هدف از آن کاهش ارتفاع بینی است غالبا عمده توجه و تمرکز جراح بر روی نزدیک ساختن نوک و پل بینی بیمار به صورت می باشد و بر روی غضروف های جانبی تحتانی بینی انجام می گیرد.
در برخی بیماران ، احتمال دارد که جراح برای نزدیک سازی نوک بینی به صورت ، غضروف های جانبی تحتانی بینی را جدا کرده و موقعیت آن را تغییر دهد و بر زیبایی چهره بیمار بیافزاید.
ولی در برخی موارد نیز جراح بینی تنها با ایجاد کمی تغییر شکل در غضروف نوک بینی بیمار ، برجستگی بینی را برطرف می نماید.
کاهش برجستگی نوک بینی ، هم از طریق جراحی بینی با تکنیک بسته قابل انجام است و هم از طریق جراحی بینی با تکنیک باز.
لازم به ذکر است که جهت استفاده از هر یک از این تکنیک ها ، شرایط خاصی لازم است که تنها یک جراح بینی مجرب و ماهر قادر به انتخاب و استفاده صحیح آن خواهد بود.
در نهایت توجه داشته باشید که انتخاب تکنیک مناسب جهت جراحی بینی قوز دار با نوک پرانتزی و پروجکشن نامناسب ، باید به متخصص جراحی بینی واگذار گردد تا ایشان بر اساس تجربیات خود در این زمینه بتوانند بهترین تصمیم را در این رابطه بگیرند.
مشاوره جراحی بینی قوز دار با نوک پرانتزی و پروجکشن نا مناسب
هر روند در جراحی پلاستیک با یک مشاوره آغاز می شود. بدین ترتیب، فرصت برای جراح جهت شنیدن اهداف و ارزیابی بینی و صورت بیمار، فراهم می گردد.
در طول جلسه مشاوره، بیمار می تواند سوالات خود را در خصوص روند جراحی، هزینه، مهارت پزشک و سایر موارد، مطرح نماید.
بیمارانی که به دنبال جراحی بینی قوزدار با نوک پرانتزی و پروجکشن نامناسب یا هر ایراد یا نقص دیگری در بینی خود هستند، باید به دنبال متخصص جراحی زیبایی بینی بگردند که صاحب تجربه فراوان برای کمک به بیمار در سراسر فرایند جراحی، از مرحله مشاوره تا مرحله فالوآپ باشد.
در برخی موارد، یک جراح غیر حاذق که بر روی آناتومی بینی و جراحی آن، تسلط علمی و هنری کامل ندارد، نمی تواند مشکلات ساختاری و زیبایی این اندام را که در چهره کلی فرد تاثیر گذار می باشد، شناسایی کند. بعلاوه، یک پزشک جراح بینی خوب، باید بتواند مشکلات ساختاری بینی که باعث انسداد و اختلالات تنفسی شده است را نیز در حین عمل جراحی زیبایی بینی، درمان نماید.
تصویر برداری کامپیوتری ( CGI )، برای نشان دادن نتیجه پیش فرض جراحی بینی قوزدار با نوک پرانتزی و پروجکشن نامناسب، از زوایای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
روند جراحی بینی قوز دار با نوک پرانتزی و پروجکشن نامناسب چگونه است؟
این روند جراحی اغلب یک الی دو ساعت به طول انجامیده و جراح، کار خود را از ناحیه پل بینی که از استخوان در یک سوم بالایی و غضروف در دوسوم پایینی، تشکیل شده است، آغاز می نماید.
پزشک، برای خلق یک خط صاف در پل بینی، در صورت نیاز، بخشی از استخوان و غضروف را برمی دارد. وی بر حسب نوع نیاز بینی و گستردگی روند، رویکرد جراحی بینی باز یا بسته را انتخاب کرده و چنان ظرافتی را در خصوص ایجاد برش ها در ساختارهای داخلی و خارجی اعمال می کند که نهایتاً هیچگونه خطوط یا جای زخمی بر روی سطح خارجی بینی، نمایان نباشد.
ریکاوری جراحی بینی قوزدار با نوک پرانتزی و پروجکشن نامناسب
در دوره ریکاروی بعد از عمل جراحی، پزشک، پانسمانی را در داخل بینی قرار می دهد که در روز بعد از جراحی، برداشته می شود.
اسپلینت خارجی باید در محل خود باقی بماند و تقریباً یک هفته بعد از عمل، توسط پزشک برداشته می شود. از این مرحله به بعد به بیمار توصیه می شود تا از انجام فعالیت هایی که باعث وارد آمدن ضربه به بینی می شود، به مدت دو هفته خودداری نمایند.
تورم به مرور زمان، فروکش می کند، ولی از بین رفتن کامل این عارضه جانبی بعد از عمل، تقریباً به یک سال زمان نیاز دارد. مثل تمام جراحی های دیگر، مواردی از قبیل خونریزی یا عفونت می تواند به عنوان عوارض جانبی بالقوه بعد از عمل، قابل انتظار باشد.