کدام یک از روش ها برای انجام جراحی بینی مناسب می باشد جراحی بینی به روش باز یا بسته ؟ باید بگوییم که جراحی بینی باز و جراحی بینی بسته دو رویکرد متفاوت برای دسترسی به ساختمان بینی و اعمال تغییرات بر روی آن می باشد.

تفاوت اصلی این دو روش این است که در روش عمل بینی باز یک برش بر روی کلوملا ایجاد می شود و در جراحی بینی به روش بسته این برش ایجاد نمی گردد. ( کلوملا در واقع همان ناحیه میان دو سوراخ بینی است که باعث جدا شدن دو سوراخ از یکدیگر می شود. )

جراحی بینی به روش باز یا بسته

جراحی بینی به روش باز یا بسته ؟

در جراحی بینی به روش باز ؛ برش روی کلوملا این امکان را ایجاد می کند که جراح بینی به راحتی بتواند پوست را از اسکلت بینی جدا کرده و تغییرات مورد نیاز را بر روی بینی اعمال نماید.

به این نکته توجه داشته باشید که جای بخیه در روش باز باقی نمی ماند و با گذشت زمان به طور کامل رفع می شود.

این در حالی است که در جراحی بینی بسته ، برشی بر روی کلوملا ایجاد نمی شود و در نتیجه ، این امر نگرانی بابت باقی ماندن جای زخم جراحی را به دنبال ندارد.

البته لازم به ذکر است که در عمل بینی به روش بسته ؛ به دلیل عدم ایجاد برش بر روی ناحیه کلوملا ، جراح نمی تواند پوست بینی را به طور کامل از روی ساختار زیرین آن بلند کرده و به ساختمان بینی دسترسی دقیق داشته باشد ؛ از این رو جراحی بینی بسته برای بینی هایی که نیاز به اصلاحات وسیع دارند ، گزینه مناسبی نمی باشد.

لذا با توجه به موارد مذکور باید اشاره داشت که اکثر جراحان بینی برای جراحی رینوپلاستی ، جراحی بینی باز را ارجح دانسته و از طریق این روش ، مبادرت به عمل زیبایی بینی مراجعین خود می نمایند.

جراحی بینی به روش باز

پیش از آن که به جراحی باز بینی بپردازیم ، مهم است که بدانیم رینوپلاستی دقیقا چیست ؟ رینوپلاستی مجموعه ای از بهبود عملکردی و زیبایی بینی با استفاده از جراحی است.

رینوپلاستی بیشتر جنبه زیبایی دارد اما می تواند در نارسایی های پزشکی بینی نیز استفاده شود. رینوپلاستی به دو روش باز و بسته انجام می شود که در این مجال ، به روش باز می پردازیم.

عمل بینی به روش باز ؛ یکی از تکنیک های جراحی می باشد که به طور کلی عمل زیبایی بینی ، به منظور تغییر فرم ظاهری بینی و ایجاد هارمونی و تعادل در صورت انجام می شود.

جراحی بینی به روش باز یا بسته

رینوپلاستی ، فارغ از تکنیک آن ؛ تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. در عمل بینی باز ، برشی در کلوملا ( بافت نرم جدا کننده حفره های بینی) ایجاد می شود ؛ در حالی که در جراحی بینی به روش بسته ، کلیه برش های لازم جهت اعمال اصلاحات مورد نظر بر روی بینی ؛ در داخل بینی بیمار ایجاد شده و برشی در ناحیه کلوملا زده نمی شود.

در جراحی بینی به روش باز ، پس از ایجاد برش در ناحیه کلوملا ؛ پوست بینی بالا کشیده شده و جراح به داخل حفره بینی دسترسی پیدا می کند ؛ لذا با نهایت دقت می تواند اقدام به اعمال اصلاحات لازم بر روی بینی نماید.

بعد از اتمام رینوپلاستی باز ، برش های ایجاد شده بخیه زده می شوند و پانسمانی تحت عنوان آتل یا اسپلینت بر روی بینی قرار می گیرد.

مزایای جراحی بینی باز

  • جراحی بینی به روش باز ، به جراح اجازه می دهد تا زیر ساخت آناتومی بینی را به دقت مشاهده نماید. انتخاب تکنیک باز ، به سه دلیل انتخاب بهتری برای انجام جراحی  زیبایی بینی به شمار می رود.
  • در این روش می توان با نهایت دقت ، آناتومی بینی را اندازه گیری و آنالیز کرده و در نتیجه عمل دماغ را با کیفیت بهتری به انجام رساند.
  • در جراحی بینی باز ، توانایی مشاهده عدم تقارن یا ناهنجاری هایی که در معاینه خارجی ، مشخص نیست برای جراح میسر می گردد.
  • مزیت نهایی عمل بینی به روش باز ، این است که در این روش بهتر می توان از تکنیک  تقویت غضروف ( در جراحی بینی های گوشتی ) بهره برد.

نکاتی درباره جراحی بینی به روش باز

لازم به ذکر است که این تکنیک ، دسترسی آسان به استخوان پایه و ساختار غضروف بینی را مهیا می کند.

مزیت اصلی تکنیک باز ؛ دقت بهینه فرم دهی مجدد به بینی و دستیابی به کانتر مطلوب است.

بهترین گزینه برای انجام جراحی بینی ترمیمی ، جراحی بینی به روش باز می باشد ؛ چرا که در این موارد ، ساختار اصلی بینی تقریبا مختل شده است و نیاز به تغییرات پیچیده ای دارد.

در خصوص برش موجود بر روی ناحیه کلوملا نیز قابل ذکر است که این برش ، به مرور زمان و با رعایت دستورالعمل های بعد از جراحی بینی ، برطرف شده و قابل رویت نخواهد بود.

 

جراحی بینی به روش باز یا بسته

 

جراحی بینی به روش بسته

در رینوپلاستی بسته ، همانطور که در طول مقاله نیز اشاره شد ؛ هیچ گونه برشی بر روی سطح خارجی بینی لحاظ نمی شود و همه برش هایی که جهت ایجاد تغییرات لازم ، مورد نیاز است ؛ در داخل بینی بیمار ایجاد می شوند.

اگرچه برخی جراحان بینی ، از این روش بهره برده و نتایج ایده آلی نیز از عمل برای مراجعین خود رقم می زنند ؛ اما با این وجود شاهد آن هستیم که باز هم عموم جراحان بینی ، رینوپلاستی به روش باز را انتخاب می نمایند.

به هر حال ، با وجود ارجح بودن روش باز به روش بسته ؛ برای آشنایی بیشتر شما با جزئیات عمل بینی به روش بسته ، در این بخش از مقاله توضیحاتی در این خصوص ارائه خواهیم داد.

در جراحی بینی به روش بسته ، جراح بینی همه فرآیند عمل را از طریق سوراخ های بینی و برش هایی که در این قسمت ایجاد نموده ؛ به انجام می رساند و هرگز برشی بر روی بخش بیرونی صورت بیمار ( کلوملا ) ایجاد نمی نماید.

هرچند اکثر جراحان بینی ، متفوق القول بر این باورند که عمل بینی به روش بسته ، نسبت به عمل بینی روش باز ؛ به مراتب از دقت کمتری برخوردار است و دستیابی به نتایج مطلوب از آن با دشواری زیادی همراه است ؛ اما باید گفت که جراحی بینی بسته ، با تمام این تفاسیر ، مزایایی نیز دارد.

مزایای جراحی بینی به روش بسته

از جمله مزایای جراحی بینی به روش بسته می توان به موارد ذیل اشاره داشت :

  1. ساختار عملکردی بینی در روش بسته ، دستخوش هیچ گونه خللی نمی شوند.
  2. مدت زمان انجام جراحی بینی در روش بسته ، در قیاس با روش باز ؛ کوتاه تر است.
  3. تورم ناشی از عمل بینی ، در روش بسته نسبت به روش باز ؛ کمتر است.
  4. البته ناگفته نماند که این روش ، در عین برخورداری از مزایایی که به آن ها اشاره شد ؛ دارای یکسری محدودیت یا اصطلاحا عیب نیز می باشد که در ادامه به برخی از آن ها پرداخته ایم.

معایب جراحی بسته بینی

در جراحی بینی بسته ، میدان دید جراح بسیار محدود می باشد ؛ زیرا در این روش ، برشی بر روی کلوملا ایجاد نشده و امکان بلند کردن پوست از روی ساختار زیرین بینی وجود ندارد.

لذا با توجه به محدودیت دید جراح در روش بسته ، باید متذکر شد که در این روش ، امکان اعمال اصلاحات گسترده بر روی بینی وجود ندارد و صرفا در بیمارانی که نیاز به ایجاد تغییرات وسیع بر روی نوک بینی ندارند و تنها می خواهند تغییرات مختصری در شکل ظاهری بینی خود ایجاد نمایند ؛ می تواند گزینه ایده آلی محسوب گردد.

جراحی بینی به روش باز یا بسته ، کدام روش برای من مناسب تر است ؟

طبق توضیحاتی که طی مقاله ارائه گردید ؛ جراحی دماغ به هر یک از روش های باز و بسته ، مزایا و معایب خاص خود را دارد.

شاید علل مختلفی ، برای ارجح دانستن یک روش نسبت به دیگری وجود داشته باشد ؛ اما با این حال نمی توان برای تمامی افراد از یک قانون کلی تبعیت کرده و برای همه ، از یک روش برای اصلاح فرم بینی استفاده کرد.

به طور کلی انتخاب تکنیک مناسب برای جراحی زیبایی بینی ، به عهده جراح بینی می باشد.