جراحی زیبایی بینی با هدف زیبایی چهره و برقراری تناسب میان بینی و دیگر اجزای چهره در عین حفظ عملکرد حیاتی بینی انجام می گیرد. جراحی بینی بر اساس نوع بینی به دو دسته جراحی بینی گوشتی و جراحی بینی استخوانی تقسیم می شود. در این مقاله به بررسی تفاوت بینی گوشتی و استخوانی خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع و مفیدی کسب کنید.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در چیست؟

عامل متمایز کننده نوع بینی ، ضخامت پوست بینی می باشد.

  • ویژگی بینی های گوشتی

بینی های گوشتی در مقایسه با بینی های استخوان دارای ضخامت پوست بیشتری هستند ، غضروف این نوع از بینی ها ضعیف و نازک می باشد ، بنابراین ضخامت و سنگینی پوست بینی بر روی غضروف ها اثر گذاشته و منجر به افتادگی و پهنای نوک بینی می شوند.

  • ویژگی بینی های استخوانی

پوست این نوع از بینی ها نازک بوده و از غضروف قوی تری برخوردارند ، یکی دیگر از ویژگی های بینی های استخوانی این است که دارای قوز می باشند.

در بینی های استخوانی به دلیل نازک بودن پوست بینی ، جزئیات استخوانی به وضوح از زیر پوست مشهود خواهد بود ، به عنوان مثال چنانچه بینی در گذشته دچار شکستگی شده باشد این مسئله به سهولت قابل رویت می باشد.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در نحوه جراحی

در ادامه به تفاوت های جراحی زیبایی بینی در  بینی های گوشتی و استخوانی و خواهیم پرداخت :

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

جراحی بینی گوشتی

در گذشته برای جراحی بینی گوشتی از روش های کاهشی استفاده می شد و جهت جراحی زیبایی این نوع از بینی ها از بافت بینی کاسته می شد ، لذا از این حیث پس از جراحی بینی های گوشتی عموما شاهد افتادگی نوک بینی به دلیل کاهش حج زیاد غضروف و بافت بینی و همچنین بازگشت پذیری بینی بودیم.

امروزه جهت جراحی بینی های گوشتی از تکنیک تقویت غضروف های ضعیف بینی استفاده می شود ، بدین نحو که غضروف های تیغه میانی بینی یا سپتوم به نوک بینی انتقال داده می شوند.

از آنجا که در جراحی بینی های گوشتی ، جراح ملزم به رفع عیوب بیشتری است ، این عمل به نسبت عمل بینی استخوانی از پیچیدگی بیشتری برخوردار بوده و به دقت و تبحر بالای جراح بینی نیازمند است.

جراحی بینی استخوانی

به منظور جراحی بینی استخوانی ، متدهای کاهشی مورد استفاده قرار می گیرند و قوز روی بینی که ناشی از استحکام غضروف یبنی می باشد در این جراحی مرتفع می گردد.

بینی های استخوانی به دلیل ویژگی هایی که دارند برای انجام انواع جراحی زیبایی بینی اعم از جراحی بینی فانتزی ، نیمه فانتزی ، طبیعی و غیره مناسب می باشند.

لازم به ذکر است افرادی که از بینی های گوشتی برخوردارند نباید از جراحی زیبایی بینی توقع دستیابی به یک بینی ظریف و عروسکی را داشته باشند ، چرا که این نوع از بینی ها به دلیل ویژگی هایی که دارند تنها جهت انجام جراحی بینی طبیعی گزینه مناسبی می باشند.
جراحی بینی استخوانی توسط دکتر باستانی نژاد بهترین جراح بینی تهران

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در روش جراحی :

جراحی بینی ؛ با توجه به آناتومی بینی در هر فردی ، متفاوت است و از چالش برانگیزترین جراحی های زیبایی در جهان محسوب می شود.

عمل جراحی بینی ، با دو تکنیک رینوپلاستی باز و بسته قابل انجام می باشد ؛  نحوه جراحی در این دو تکنیک با یکدیگر متفاوت است.

مناسب ترین روش برای جراحی بینی ؛ بسته به وسعت تغییرات مورد نظر ، شرایط بیمار و صلاحدید جراح بینی تعیین می شود.

  • جراحی بینی بسته

در جراحی بینی بسته که به آن جراحی بینی اندونازال نیز گفته می شود ؛ برای دستیابی به چارچوب ساختاری بینی ، کاملاً از طریق برش های داخلی سوراخ بینی اقدام می گردد و در پایان جراحی ، برش ها با بخیه های قابل جذب بسته می شوند.

این تکنیک یک عمل جراحی کور است ، به این معنی است که جراحان زیبایی به چارچوب ساختاری بینی دسترسی ندارند و دسترسی و دامنه دید جراح بینی در این روش ، بسیار محدود می باشد.

بنابراین اعمال اصلاحات گسترده در جراحی بینی با تکنیک بسته ، به سهولت ایجاد تغییرات پیچیده بر روی بینی در روش باز نیست.

  • جراحی بینی باز

جراحی زیبایی بینی باز که به رینوپلاستی خارجی نیز مصطلح است ؛ با ایجاد یک برش کوچک روی کلوملا ( پایه حدفاصل سوراخ های بینی ) بیمار انجام می شود.

لازم به ذکر است که جراحی بینی باز ، دسترسی بیشتر و دید گسترده تری به ساختارهای زیر پوست بینی بیمار خواهد داشت و  از این رو ایجاد تغییرات گسترده بر روی بینی در روش باز به مراتب ، امکان پذیرتر از روش بسته می باشد.

به طور کلی جراحی بینی به روش بسته ، دشوارتر از روش باز است ؛ زیرا جراح در این روش ، تغییرات و اصلاحات لازم را از داخل سوراخ های بینی بیمار اعمال می کند ؛ اما در تکنیک باز ، علاوه بر برش های داخل حفره بینی ؛ یک برش کوچک در فاصله مابین سوراخ های بینی نیز خواهد زد.

همچنین زمان جراحی بینی بسته نسبت به روش باز کمتر است ، زیرا این تکنیک ، اغلب به بیمارانی توصیه می شود که می خواهند تغییرات جزیی در ساختار بینی داشته باشند ؛ در صورتی که تکنیک باز ، مداخله ای است و در جراحی های ترمیمی و جراحی هایی که بیمار نیاز به تغییرات و اصلاحات اساسی در ساختار بینی دارد به کار می رود ؛ لذا باید اشاره داشت که زمان جراحی بینی به روش باز طولانی تر است.

اما با این حال ، اولویت اکثریت جراحان بینی برای انجام عمل رینوپلاستی ؛ روش باز می باشد و شاهد آن هستیم که عموما پزشکان جراح بینی جهت انجام این عمل جراحی ، روش باز را نسبت به روش بسته ، ارجحیت می دهند.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در هزینه جراحی

احتساب هزینه جراحی بینی، فارغ از گوشتی و استخوانی بودن آن ؛ مستلزم ارزیابی دقیق بیمار و انجام معاینات بالینی می باشد.

بنابراین باید اشاره داشت که هزینه این عمل جراحی ، پس از انجام معاینات و بررسی های لازم بر روی فرد زیباجو برآورد شده و در جلسه مشاوره به ایشان اعلام می گردد.