ارتباط بین کشیدن سیگار و سینوزیت پس از تحقیقات انجام شده اثبات شده است. افرادی که سیگار می کشند جزء موارد ممنوعیت نسبی در جراحی آندوسکوپی و سینوس هستند.
علت این مسئله را می توان به فلج شدن مژک های مخاطی تنفسی دانست.
به این نکته توجه داشته باشید که این عارضه باعث عود زودرس سینوزیت مزمن در افراد می شود و در واقع باعث شکست سریع در عمل جراحی می شود.
در آلاینده های موجود در هوا مطالعاتی انجام شده و در مجله International Forum of Allergy & Rhinology چاپ شده است، در این مجله تایید شده است که میزان آلاینده های موجود در هوا باعث تاثیر پذیری سینوس ها شده است.
اما متاسفانه آلاینده ها چیزی نیست که بتوان آن را ترک کرد.
توصیه می شود این بیماران در منزل دستگاه تصفیه هوا داشته باشند و در روزهای آلاینده هوا بیشتر است از خانه کمتر خارج شده یا از ماسک های استاندارد استفاده شود.
ارتباط بین کشیدن سیگار و سینوزیت به شرح ذیل می باشد:
-
استعمال سیگار پوشش داخلی بینی شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
مجاری بینی با مژک هایی که به جلو و عقب حرکت می کنند ، پوشیده شده اند. این مژک ها ذرات خارجی را به دام انداخته و سپس با دفع آنها ، از بروز عفونت احتمالی در بدن جلوگیری می کنند.
مواد شیمیایی استفاده شده در سیگار ، مانند سیانید هیدروژن و آمونیاک ، برای مژک ها سمی بوده و حرکت آنها را مختل می نمایند. در صورت توقف حرکت مژک ها ، مخاط در مجاری بینی تجمع می یابد.
-
سیگار کشیدن خطر عفونت را افزایش می دهد.
سینوس ها اولین سد دفاعی بدن در برابر ذرات خارجی می باشند. هنگامی که سینوس ها در معرض عوامل محرک مانند گرد و غبار یا دود قرار می گیرند ، مژک ها و مخاط در مجاری بینی ، کار خود را با پاک کردن مجاری انجام می دهند. اما حجم زیاد دود می تواند توانایی بدن در برابر دفع باکتری ها و ویروس های مضر را مختل کرده و دریچه ای را برای عوامل بیماری زا جهت ورود به بدن باز کند.
افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری دچار نقص سیستم ایمنی بدن می شوند.
-
افراد سیگاری دچار درد مزمن صورت و سردرد می شوند.
درد صورت به عنوان نشانه سینوزیت مزمن ، در بین افراد سیگاری شایع است. توقف حرکت مژک ها ، مجاری بینی را مسدود می کند. این امر باعث التهاب و درد استخوان گونه ، پل بینی و زیر چشم می شود. این درد حتی گاهی به صورت فشار بر دندان های فوقانی پشتی در نزدیک سینوس ها ظاهر می گردد.
-
افراد سیگاری در طول شب دچار مشکل می شوند.
اثرات فلج کننده دود سیگار بر روی مژک های بینی ، بر مژک های مجاری منتهی به ریه ها نیز تأثیر می گذارد. با از کار افتادن این مژک ها ، افراد سیگاری در هنگام خواب ، دچار احساس گرفتگی بینی ناشی از تجمع مخاط می شوند.
افراد سیگاری در معرض خطر ابتلا به آپنه خواب نیز هستند. احتمال ابتلا به این مشکل در افراد سیگاری 2.5 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است ، زیرا دود سیگار باعث تورم شده و جریان هوا را محدود می کند.
اگر سیگار می کشید ، با خواندن این مقاله دچار نا امیدی نشوید . هنوز فرصت هست. مطالعات اخیر نشان می دهد که علائم بیماری سینوس پس از توقف مصرف سیگار ، کاهش می یابد. این امر می تواند انگیزه ای برای بیماران برای ترک سیگار محسوب شود.
چگونه بینی و سینوس خود را سالم نگه داریم؟
برای درک تاثیر سیگار بر روی سینوس ها ، باید چگونگی حفظ سلامت بینی و سینوس را نیز درک کنیم. غشاهای بینی و سینوس دائما در حال ایجاد مخاط برای محافظت از سیستم تنفسی هستند.
لایه داخلی بینی و سینوس از جنس پوشش داخلی ریه ها است. ساختارهای ریز مو مانند ، به نام مژک در بینی ، سینوس و ریه ها هوا را از مواد معلق ، باکتری ها و مخاط پاک می کند. سیگار کشیدن باعث توقف عملکرد مژک ها شده و فرد سیگاری را در برابر افزایش عفونت های ریه و سینوس مستعد می نماید.
مخاط تولید شده در طول روز در یک فرد سالم ، به پشت گلو رفته و بلعیده می شود. هنگامی که مژک ها در اثر کشیدن سیگار آسیب می بینند ، مخاط در سینوس ها به دام می افتد و باکتری ها در آنجا شروع به تکثیر می نمایند. این امر منجر به عفونت سینوسی می شود.
عادات دیگری که می تواند در ارتباط بین کشیدن سیگار و سینوزیت تأثیر بگذارد عبارتند از :
-
شنای زیاد
هرچند شنا یک فعالیت سالم به شمار می آید ، ولی می تواند تأثیرات منفی بر بدن شما بر جای بگذارد. شنا کردن بیش از حد می تواند منجر به درد سینوس ، سردرد و احتقان شود. گاهی اوقات تغییرات فشار در آب نیز بر بینی و سینوس ها تأثیر می گذارد. البته ، عفونت در اثر شنا کردن در آب غیر بهداشتی استخر یا قرار گرفتن بیش از حد در معرض کلر نیز رخ می دهد.
سطوح بالای کلر می تواند باعث التهاب سینوس ها شود. در صورت لزوم ، تعداد دفعات رفتن به استخر را کاهش دهید تا بینی شما احساس بهتری پیدا کند.
استفاده بیش از حد از اسپری بینی
با گذشت زمان بدن با برخی چیزهای خاص سازگار می شود. در کسانی که علائم سینوزیت حاد در آنها مشاهده می شود ، اسپری بینی و ضد احتقان ها ، توسط پزشکان توصیه می شود. این داروها حتی بدون نسخه از داروخانه نیز قابل خریداری می باشند.
استفاده بیش از حد از ضد احتقان ها می تواند باعث بروز مشکلی به نام رینیت دارویی شود. در چنین وضعیتی ضد احتقان ها ، علائم شما را بدتر می کنند.
اسپری های بینی دارای مواد شیمیایی خاصی برای کاهش اندازه رگ های خونی می باشند. هنگامی که این مواد مستقیماً روی حفره بینی استفاده شود ، حفره بینی باز می شود.
استفاده روزانه از آن در مدت زمان طولانی می تواند حفره بینی شما را در برابر تأثیر دارو مصون نماید. به این ترتیب با استفاه مکرر از اسپری ، علائم شما بدتر می شود.